Avui fa 25 anys de la mort d'Esteve Fortuny

El proper mes d'octubre es retrà homenatge al músic en un concert amb convidats al Palau de la Música

| 19/08/2011 a les 07:00h

Avui es commemora el 25è aniversari de la mort del guitarrista i compositor de la Companyia Elèctrica Dharma, Esteve Fortuny (Barcelona, 1954-1986), una de les figures més destacades de la música catalana. Sota el lema ‘Memòria d’Esteve Fortuny: La memòria i la música, la llum i l’absència’, la Dharma ha projectat una sèrie d’actes per tal de retre-li homenatge.



El líder de la Dharma va morir víctima d’una hemorràgia cerebral que havia patit pocs dies abans durant una actuació de la formació a Cardedeu. La seva desaparició va suposar un cop molt fort per al grup que havia fundat l’estiu del 1974, al costat dels seus germans Josep (bateria) i Joan (saxo soprano), a més del baixista Carles Vidal i el teclista Jordi Soley.
L’any següent la banda de Sants va recordar el company desaparegut al disc Homenatge a Esteve Fortuny (PDI, 1987), enregistrat al Palau de la Música Catalana amb l’Orquestra de Cambra de Barcelona. El 2011, sota el lema ‘Memòria d’Esteve Fortuny: La memòria i la música, la llum i l’absència’, la Dharma ha projectat una sèrie d’actes per tal de retre-li homenatge, el més important dels quals serà un concert amb convidats al mateix Palau de la Música, el proper mes d’octubre.
A més, l’Ajuntament de Barcelona ha accedit a la petició d’una campanya popular per dedicar un carrer de la ciutat al músic de Sants. Paral·lelament, la Companyia Elèctrica Dharma ha anunciat una aturada temporal de la seva activitat artística: “Ens ha de servir per reflexionar sobre què volem fer amb el grup, però també per mirar enrere, veure tot el trajecte que hem recorregut junts i recalcular la ruta”. Esteve Fortuny va ser el màxim impulsor de “l’autòcton com a estil”, creant un so únic que fusionava la música tradicional catalana amb el jazz-rock dels anys setanta.
Arxivat a: Enderrock