Els millors de 440 Clàssica del 2011

Revelem els premis 440 Clàssica de votació popular i de la crítica

| 28/02/2012 a les 12:14h

La votació popular ha atorgat els premis 440 Clàssica a l'Orquestra Barroca Catalana, la Jove Orquestra Nacional de Catalunya (JONC), al compositor i director Salvador Brotons, al pianista Javier Perianes i a la producció de l'òpera Le Grand Macabre de Ligeti amb escenografia de La Fura dels Baus. La crítica ha recongut el disc Blanc (Neu Records, 2011), de Bernat Vivancos.


La votació popular dels Premis 440 Clàssica 2012 ja ha fet el seu veredicte. El millor disc de música clàssica publicat el 2011 ha estat l'enregistrament de l'Stabat Mater i el Salve Regina dels germans Pla (Mà de Guido) interpretat per l'Orquestra Barroca Catalana amb Raquel Andueza i Pau Bordas.
El premi al millor artista de l'any ha estat per a la Jove Orquestra Nacional de Catalunya (JONC). En la categoria de millor estrena d'obra, la votació popular ha escollit la Simfonia núm. 5 de Salvador Brotons. En la categoria de millor disc internacional, el pianista Javier Perianes ha vist premiat el seu àlbum Manuel de Falla: Noches en los jardines de España (Harmonia Mundi, 2011) i, finalment, el premi al millor concert de l'any se l'ha emportat l'estrena de Le Grand Macabre al Liceu de Barcelona versionada per La Fura dels Baus.

Premi 440 Clàssica de la crítica
El disc Blanc (Neu Records, 2011), que recull deu obres corals de Bernat Vivancos, rep el Premi 440 Clàssica 2012 de la crítica al millor disc de l'any. 

Podeu consultar la fitxa de l'àlbum seguint l'enllaç.
Arxivat a: 440Clàssica&Jazz