La música se suma a l'Any Espriu

Lluís Danés dirigirà un espectacle amb música de Quintana, Anna Roig, Pastora i Mazoni

| 23/01/2013 a les 07:00h

Avui al Palau de la Música Catalana la Generalitat de Catalunya oferirà l'acte d'obertura de l'Any Espriu, i la música també serà protagonista d'aquesta commemoració. Just quan es compleixen cent anys del naixement del poeta, Lluís Danés prepara un gran espectacle on la música es barrejarà amb altres disciplines. Dídac Rocher també presenta un disc basat en l'obra de Salvador Espriu.


Avui arrenca l'Any Espriu amb un espetacle teatral, musical i poètic on el vessant musical anirà a càrrec de músics com Sílvia Pérez Cruz, Toti Soler i el Cor del Gran Teatre del Liceu. Serà el tret de sortida d'un any en què la música també servirà per retre homenatge a Espriu.
L'escenògraf Lluís Danés dirigirà l'espectacle central dels actes programats per a la commemoració del centenari del naixement del poeta, que se celebrarà el 10 de juliol (el dia del centenari del seu naixement) a Arenys de Mar. Danés explica que en aquesta proposta artísica es barrejarà la música amb altres disciplines escèniques com el teatre, la dansa o el circ, per fer "que les paraules d'Espriu tornin a Sinera durant una nit màgica". Ho farà ben acompanyat de la música de Gerard Quintana, Anna Roig, Pastora i Mazoni, entre altres.

Nou disc de Dídac Rocher

L'arenyenc Dídac Rocher també se suma a l'Any Espriu en la publicació del seu nou treball, que es titularà El minotaure i Teseu i és una interpretació del món interior de Salvador Espriu. Si tot va bé, el disc es presentarà el proper 23 de febrer al Teatre Principal d'Arenys de Mar.

Un Espriu Folk
Laia Carreras i el grup Arran ja han publicat el disc Arran sempre de terra (CK Music, 2013), amb versos del poeta i músiques tradicionals i signades per Marcel Casellas. L'espectacle vinculat al disc es podrà veure el 20 de febrer a l'Horiginal i l'1 de març a la Casa de València. Posteriorment, el 19 de març actuaran al centre Tecla Sala de l'Hospitalet de Llobregat i el 26 d'abril a Vilafranca del Penedès.

Arxivat a: Any Espriu, Espriu