Una quarantena de musicacions han estat interpretades, compostes o versionades per dones
Les veus femenines han estat molt presents en l'homenatge al poeta. Malgrat que Salvador Espriu era misogin, les artistes s'han entregat intensament als seus versos i han creat una connexió especial palpable en diferents disciplines artístiques. Repassem alguns dels homenatges femenins d'enguany.
L'obra 'Geografia Espriu' s'estrenarà el dilluns 2 de desembre
La Big Ensemble del Taller de Músics, el Cor de Veus Blanques, el Quintet de Fusta de l’Institut Oriol Martorell i el grup Cordes del Món interpretaran l'obra d'Enric Palomar, una mirada musical de l'univers poètic de Salvador Espriu.
Un disc on Espriu recita els seus poemes i els de Rosselló-Pòrcel
Toni Xuclà és el productor i compositor d'Espriu en pròpia veu (Picap, 2013), un disc on la veu del poeta és la protagonista.
El certamen ha premiat la musicació d'“Aquesta pau és meva” de Salvador Espriu
La musicació de Toni Xuclà del poema de Salvador Espriu "Aquesta pau és meva" ha estat la guanyadora del VI Certamen Terra i Cultura - Premi Miquel Martí i Pol, que atorga anualment el Celler Vall Llach amb una dotació de 5.000 euros. La cançó, inclosa al disc Amb música ho escoltaries potser millor (Picap, 2013), està interpretada per Toni Xuclà & Gemma Humet.
El restaurant ofereix un cicle de sopars amb recitals al voltant de l'obra del poeta
L'històric restaurant de Barcelona se suma a la commemoració de l'Any Espriu amb una proposta que combina l'art culinari i la música amb l'obra espriuana. Hi actuaran Toti Soler, Miquel Àngel Pascual, Toni Xuclà i Gemma Humet, entre d'altres.

L'espectacle poetico-musical es basa a partir de quatre contes del poeta
Toti Soler i l'actor Joan Massotkleiner proposen una lectura musicada, tan en prosa com en vers, d'un seguit de contes d'Espriu. Soler agafa la guitarra per acompanyar la veu de l'actor creant una atmosfera literària i musical plenament espriuana. 
El disc representa un tribut amb clàssics ja musicats i cançons noves
L'artista Toni Xuclà ha produït Amb música potser ho escoltaries millor (Picap, 2013) i per fer-ho ha reunit una vintena de músics de diferents registres i estils musicals. El disc és doble i conté d'una banda, un recull inèdit de cançons musicades per artistes de l'escena actual i de l'altra, una recopilació de les millors cançons publicades amb textos d'Espriu.
El cantautor versiona "Cançó del matí encalmat"
Enderrock ha demanat a 14 artistes que versionin el que un dia va ser obra de Raimon a Cançons de la roda del temps (Edigsa, 1967). Hem parlat amb Narcís Perich perquè ens expliqui com ha treballat la cançó que podreu escoltar al número de juliol de la revista.
El grup versiona "Per ser cantada en la meva nit"
La cançó s'emmarca dins el disc Celebració de la roda del temps (EDR discos, 2013), una revisitació del mític disc de Raimon Cançons de la roda del temps (Edigsa, 1967), on el de Xàtiva va musicar poemes de Salvador Espriu. Hem parlat amb el cantant i guitarra d'Anita Miltoff perquè ens expliqui com han treballat els versos del poeta.
La Locomotora Negra i la Coral Sant Jordi interpreten una cantata basada en els versos del poeta
"He mirat aquesta terra" és el títol de la cantata que Ricard Gili, director de La Locomotora Negra, va compondre a partir d'un seguit de poemes de Salvador Espriu. Tres anys després d'estrenar l'espectacle al Palau de la Música, la banda de jazz i la Coral Sant Jordi s'han retrobat per tornar-la a interpretar, aquesta vegada al Teatre Grec en el marc del Festival Grec i coincidint amb l'Any Espriu.
"Cançó de la mort callada" és el poema que ha versionat
Hem parlat amb la cantautora vigatana perquè valori la seva aportació indie-folk a Celebració de la roda del temps (EDR Discos, 2013), que podreu adquirir amb el número de juliol de la revista i que estrenem avui a Enderrock.cat.

El cantautor de Blanes ens explica la seva versió de "Cançó d'albada"
Enderrock ha demanat a 14 artistes que versionin el que un dia va ser obra de Raimon a Cançons de la roda del temps (Edigsa, 1967). Hem parlat amb Isaac Ulam perquè ens expliqui com ha treballat la cançó que podreu escoltar al número de juliol de la revista i que estrenem en exclusiva a Enderrock.cat.

L'Orquestra de Cambra de Terrassa 48 centra el seu repertori en l'obra del poeta
El divendres 19 de juliol l'Església de Sant Pere de Terrassa acollirà a les 10 del vespre un concert de l'Orquestra de Cambra de Terrassa 48, dins la primera edició del Festival d'Estiu de Sant Pere de Terrassa. En el marc del desè aniversari de l'OCT 48 neix MusiCàtnia, un concert dedicat exclusivament a música de compositors catalans, per donar a conèixer la cultura musical de la terra.
L'arenyenc se suma a l'Any Espriu amb el disc 'El minotaure i Teseu'
En una entrevista a Enderrock, Dídac Rocher valora que les versions d'"Assaig de càntic en el temple" i "Escrit a la manera de Salom" mostren l'Espriu més "essencial" i l'emoció més "directa".
Carles Chacón ens explica la seva versió de 'Cançó de la plenitud del matí'
Enderrock ha demanat a 14 artistes que versionin el que un dia va ser obra de Raimon a Cançons de la roda del temps (Edigsa, 1967). Hem parlat amb Carles Chacón, cantant i compositor de Coriolà, perquè ens expliqui com han treballat la cançó que podreu escoltar al número de juliol de la revista.
A Enderrock.cat estrenem la versió "Cançó de la plenitud del matí" feta per Coriolà
Avui divendres 12 a les 12 del migdia es presenta a la Casa Fuster el número especial d'Enderrock d'aquest juliol, amb Raimon i Espriu com a protagonistes. Coincidint amb els actes de l'Any Espriu, la revista impulsa l’actualització de les musicacions més emblemàtiques del poeta en un CD inèdit, Celebració de la roda del temps (EDR discos, 2013). A la presentació d'avui Coriolà i Estúpida Erikah interpretaran en acústic la cançó amb la qual participen en aquest disc. Avui a Enderrock.cat també estrenem el tema versionat per Coriolà: "Cançó de la plenitud del matí".
A les 22 h començarà el concert del Centenari a Arenys de Mar, l'acte central de l'Any Espriu
Perquè un dia torni la cançó és un espectacle on les arts escèniques convergeixen al voltant de l'obra musicada del poeta. Hi actuaran Maria del Mar Bonet, Roger MasMarina Rossell, Gerard Quintana, Joan Colomo, Ivette Nadal, etc.
13 músics catalans revisiten el disc 'Cançons de la roda del temps'

La poesia de Salvador Espriu sovint ens ha arribat a través de la música i en especial a través de les cançons de Raimon. El dimecres 10 de juliol fa 100 anys del centenari del naixement del poeta. Enderrock presenta aquest mes un número especial dedicat a Raimon i Espriu, que inclou un CD amb una revisió del mític LP Cançons de la roda del temps (Edigsa, 1967) a càrrec de tretze artistes de l'escena actual. 

Enguany el premi honorífic es concedirà a la millor adaptació d'Espriu
El divendres 12 de juliol es tanca el termini per presentar-se a la 19a edició del Premi Cerverí, certamen organitzat per la Fundació Prudenci Bertrana, Catalunya Ràdio i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.
Hi cantaran Bonet, Rossell, Quintana, Roger Mas...
El proper dimecres 10 de juliol a les 22 h, dia en què va néixer Salvador Espriu ara fa cent anys, se celebrarà un dels actes centrals de l'Any Espriu. Un espectacle on la música i la poesia seran els elements centrals, combinats amb circ i teatre.
Es premiarà la millor adaptació musical d'un text del poeta
La Fundació Prudenci Bertrana, Catalunya Ràdio i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya convoquen la 19a edició del Premi Cerverí, en el marc del programa d'actes de l'Any Espriu 2013. Els grups musicals que vulguin optar al premi honorífic hauran de crear una cançó original i inèdita, a partir d'un text de Salvador Espriu.
Dídac Rocher hi presentarà 'El Minotaure i Teseu'
Dins el marc de celebració de l'Any Espriu, el Centre Espriu Arenys i l'ajuntament del poble han organitzat per al proper cap de setmana uns actes en què acolliran lectures musicades, la presentació d'un llibre biogràfic del poeta i l'actuació de Dídac Rocher presentant el disc El Minotaure i Teseu.
Lluís Danés dirigirà un espectacle amb música de Quintana, Anna Roig, Pastora i Mazoni
Avui al Palau de la Música Catalana la Generalitat de Catalunya oferirà l'acte d'obertura de l'Any Espriu, i la música també serà protagonista d'aquesta commemoració. Just quan es compleixen cent anys del naixement del poeta, Lluís Danés prepara un gran espectacle on la música es barrejarà amb altres disciplines. Dídac Rocher també presenta un disc basat en l'obra de Salvador Espriu.
Pàgina 1 de 1
Aion al videoclip de «Suite»
Aion al videoclip de «Suite» | Imatge del videoclip
Estrenem en primícia el darrer senzill del vigatà, «Suite»
Genna
Genna | Arxiu de l'artista
Estrenem el primer senzill del projecte musical de la periodista Georgina Arnau
Celobert
Celobert
Estrenem en primícia l'últim avançament del disc debut del trio, «Plou»
Elena García
Elena García
Estrenem el primer tema de la banda, avançament del seu EP de debut