Tot Verdi, a 440Clàssica

La revista celebra el bicentenari del compositor italià amb un número especial

| 07/10/2013 a les 15:00h

Aquest 10 de febrer es compliran 200 anys del naixement de Giuseppe Verdi (1813-1901). Per celebrar-ho, aquest mateix dia es presentarà a l’Espai Liceu de Barcelona (19 h) el número monogràfic que la revista 440Clàssica ha dedicat a un dels autors més populars de la història de l’òpera. L’acte comptarà amb la presència de Lluís Gendrau (director editorial del Grup Enderrock), Oriol Pérez Treviño (musicòleg i director de redacció de la revista 440Clàssica), Cèsar Calmell (musicòleg i autor d’uns dels articles sobre Verdi publicat en aquest número monogràfic) i Jaume Tribó (assessor del Liceu).


El número d’octubre-novembre de la revista 440Clàssica ofereix un seguit de continguts especials dedicats a Verdi, des d’un estudi sobre les seves òperes que trenca tòpics, signat per Cèsar Calmell, fins a un repàs de l'empremta verdiana en la via operística barcelonina, signat per Roger Alier, passant per les fascinants escenografies que l’artista manresà Josep Mestres Cabanes va idear per a l'Aida i un article sobre Giuseppe Verdi i Salvador Espriu que, a partir d'una coneguda anècdota, traça paral·lelismes entre els papers que van jugar el músic italià i l'escriptor català a les societats respectives. La Fundació Alícia també s'ha afegit a la celebració convidant tothom, des de les pàgines de la revista, a preparar una saborosa amanida Aida amb tota mena de variants. 

Història i futur del Liceu
Entre altres continguts, aquest número de la revista 440Clàssica es completa amb la presentació de les temporades musicals 2013-2014 als principals equipaments culturals catalans, així com una extensa entrevista amb Joan Matabosch sobre el passat recent i el futur del Gran Teatre del Liceu.
La revista també para atenció al jazz, amb una entrevista al trompetista Erik Truffaz i ressenyes sobre les novetats discogràfiques signades per Pere Pons.
La presentació del número especial de 440Clàssica sobre Verdi tindrà lloc el 10 d'octubre a l'auditori de l'Espai Liceu (La Rambla, 51-59, Barcelona), a les 19 h. L'entrada és lliure i l'aforament limitat.
Arxivat a: 440Clàssica&Jazz