Toni Xuclà guanya el VI Premi Miquel Martí i Pol

El certamen ha premiat la musicació d'“Aquesta pau és meva” de Salvador Espriu

| 12/11/2013 a les 20:30h

La musicació de Toni Xuclà del poema de Salvador Espriu "Aquesta pau és meva" ha estat la guanyadora del VI Certamen Terra i Cultura - Premi Miquel Martí i Pol, que atorga anualment el Celler Vall Llach amb una dotació de 5.000 euros. La cançó, inclosa al disc Amb música ho escoltaries potser millor (Picap, 2013), està interpretada per Toni Xuclà & Gemma Humet.
 


El Vl Premi Miquel Martí i Pol ha estat per la musicació de Toni Xuclà d'“Aquesta pau és meva”, de Salvador Espriu, amb la col·laboració de Gemma Humet a les veus, una cançó inclosa al disc Amb música ho escoltaries potser millor (Picap, 2013).

Els altres finalistes de la sisena edició del certamen han estat Bikimel, amb la cançó "Llaurant la llera del riu vermell", sobre el poema de Josefa Contijoch; Joan Manuel Galea s amb la musicació del poema "Escola graduada", de Blai Bonet; els eivissencs Projecte Mut amb la cançó "L'hort", sobre uns versos de Marià Villangómez, i Rusó Sala amb l'adaptació d'"El fill del Golf de Roses", d'Enric Casasses.



Toni Xuclà i Gemma Humet, guanyadors del 6è Terra i Cultura Foto: Xavier Mercadé


Palmarès
La primera edició del Terra i Cultura la va guanyar la musicació del poema de Josep Pedrals "Personatges" feta per la valenciana Clara Andrés ; una cançó que va compondre com a prova del concurs de maquetes Sona 9, i que més tard va incorporar al seu repertori. L'any 2009 el Terra i Cultura va ser per a Sílvia Pérez Cruz per "Covava l'ou de la mort blanca" de Maria-Mercè Marçal. 
"Em declaro vençut" de Joan Manuel Galeas (sobre un poema de Martí i Pol, i "Sense futur" d'Espriu musicat per Òscar Briz van ser les dues cançons guanyadores ex aequo del lll Premi Terra i Cultura (2010). 
Tomàs de los Santos es va endur el guardó l'any 2011 per la musicació d'"Homenatge anònim XV" de Vicent Andrés Estellés, i Roger Mas ho va fer el darrer any per "Si el mar tingués baranes" de Maria-Mercè Marçal.

[youtube]http://youtu.be/oW9VEDT6JWo[/youtube]
 

Arxivat a: Any Espriu