El Palau de la Música acollirà l'acte de culminació de l'Any Espriu

L'obra 'Geografia Espriu' s'estrenarà el dilluns 2 de desembre

| 26/11/2013 a les 15:00h

La Big Ensemble del Taller de Músics, el Cor de Veus Blanques, el Quintet de Fusta de l’Institut Oriol Martorell i el grup Cordes del Món interpretaran l'obra d'Enric Palomar, una mirada musical de l'univers poètic de Salvador Espriu.
 Palau de la Música Catalana Foto: Xavier Mercadé

El tret de sortida de l'Any Espriu va tenir lloc el 23 de gener al Palau de la Música i al llarg del 2013 s'han organitzat més de 400 actes al voltant de la figura del poeta. L'espai li tornarà a retre homenatge el dilluns 2 de desembre, batejat com a acte culminant de la celebració. El director artístic del Taller de Músics, Enric Palomar, ha compost Geografia Espriu, una obra que s'estrenarà de exclusivament al Palau. “És una obra on sonaran moltes coses diferents, moltes fonts d’inspiració, dins un contingut comú: els versos d’Espriu; i tot quedarà lligat amb la figura d’un rapsode i els conceptes comuns de tota la seva obra”, assegura Palomar.
El cantaor Pere Martínez interpretarà els versos del poeta de Sinera, acompanyat de les veus de Rosalía Vila, Clara Sallago, Carles Canut com a rapsode i un conjunt de músics i cantaires joves de l'escena catalana. 
L'obra no serà l'acte de cloenda, ja que fins al primer trimestre del 2014 hi ha esdeveniments programats. Geografia Espriu és una proposta marcada per la joventut dels intèrprets i segons el comissari de l'Any Espriu, Xavier Bru de Sala, la col·laboració del Taller de Músics ha estat clau en tant que l'escola “té mecanismes per arribar a un públic que interessa posar en contacte amb el poeta”. 
Arxivat a: Any Espriu