Orxata para màquines

Compartiran escenari amb La Troba Kung-Fú al concert #RefemCanVies

| 26/09/2014 a les 07:00h

Benifairó de les Valls i, finalment, avui divendres 26 de setembre a Barcelona: aquests són els tres darrers concerts que ha ofert Orxata Sound System, que després d'onze anys de trajectòria fa una aturada indefinida.

En l'última dècada, Orxata s’han convertit en un dels grups més populars, originals i trencadors de l’escena musical del nostre país; una condició que s’han guanyat a pols des de la base, d’on vénen i on se senten còmodes. Allà, als carrers de la València combativa i transgressora, Orxata han estat capaços de crear una proposta suggerent i demolidora, un univers que s’ha construït a partir de la subcultura rave i la tradició valenciana, des de la cultura popular i la digital, i amb un discurs que és radicalment democràtic i de compromís amb la llengua i la cultura; una trajectòria que ara aturen, de manera indefinida.

El comunicat oficial de la banda deia així: "Portem onze anys compartint-nos als escenaris, la carretera, el carrer i la xarxa. A partir de l'octubre entrarem en fase d'hibernació i començarà l'era de la Rave Mundial Indefinida, tenim ganes de mutar, però la metamorfosi requerix temps i calma. Deixarem la música en un segon pla de forma indefinida per dedicar-nos de ple a un nou projecte polític que hem pensat anomenar Perdem València. (...) Gràcies infinites a tota la família que s'ha anat formant al voltant d'Orxata al llarg d'estos anys, sou lo més gran! Per cert, lo del partit és conya, la resta en principi no ;] #PerdemValència".

Arxivat a: Enderrock, Orxata, Orxata Sound System