Arriba la tardor amb Anna Roig

L'Enderrock d'octubre inclou un disc amb versions inèdites de Peret, rei de la rumba

| 01/10/2014 a les 13:00h

La revista 228 (octubre del 2014) ja és a l'iQuiosc : Anna Roig i l'Ombre de ton Chien, amb motiu de la publicació del seu nou disc, Un pas i neu i un pas (Satélite K), encapçala un número coprotagonitzat per Peret, amb la distribució d'un disc titulat Peret té molt poder (EDR discos), un recopilatori amb 13 versions dedicades al rei de la rumba a càrrec de grups actuals.

 
La bandautora Anna Roig presenta el seu tercer disc, Un pas i neu i un pas (Satélite K, 2014). La sadurnienca signa amb tota la banda un treball elaborat amb calma, on es respiren aires actuals i reflexions sobre la vida. Ella encapçala aquest número de la revista, on també parlem amb Miquel Abras del seu nou disc, destapem les bandes que formaran part del Circuit Folc 2014, les cròniques dels darrers festivals d'estiu i la prèvia de les cites de tardor. Gemma Ruiz signa el Destrio, repassem els 50 anys de Concèntric a la secció de Joaquim Vilarnau 'Temps era temps', i també descobrim les propostes de Donallop, Acousters, Germà Aire, Germà Negre, Me and the Bees i l'aniversari de Dagoll Dagom.

Peret té molt poder
La revista d'octubre té una portada doble per retre homenatge a Peret: el rei de la rumba també n'és protagonista. Repassem la seva figura i anem més enllà a través d'un reportatge sobre els hereus del músic i una conversa entre Chaco i Muchacho, dos gitanos catalans rumbers que dialoguen sobre la rumba catalana.
A més, Enderrock distribueix amb la revista un àlbum recopilatori amb 13 versions dedicades al rei de la rumba a càrrec de grups actuals (algunes de les quals inèdites i amb la col·laboració del mateix Peret), una cançó d'homenatge i un tema inèdit gravat en directe. El treball s'ha fet amb el suport de l'associació Forcat per al foment de la rumba catalana. Hi trobareu Terratombats, Los Manolos, Som la Rumba, Ximenis, Manuel Malou, La Màlaga, Rumba Vella, Sicus, Achilifunk Sound System, Rabbit Rumba, Candeli, Rumba Tarumba, Yocanto i Antoine 'Tato' y Group, a més de la versió de "Gitana hechicera", adaptada com a "Catalunya té molt poder", que Peret va cantar a l'històric Concert per la llibertat del Camp Nou de Barcelona.
Arxivat a: Enderrock, revista, peret, anna roig