Els guanyadors dels Premis ARC 2014

La sala Barts va acollir la gala de la 12a edició dels premis

| 16/12/2014 a les 12:00h

L’Associació de Representants, Promotors i Mànagers de Catalunya (ARC) va celebrar ahir al vespre a la sala Barts de Barcelona la 12a edició dels premis ARC, on es va entregar un total de 17 guardons que premien la feina feta tant per part de músics com de programadors, sales de concerts i la resta de professionals del sector. 
Guanyadors dels Premis ARC 2014 Foto: Xavier Mercadé

El jurat dels Premis ARC va reconèixer The Excitements per la millor gira per sales de Catalunya, mentre que Che Sudaka es va endur el guardó a la millor gira internacional d'artista o grup català. Txarango van rebre el premi a la millor gira per festes majors de temes propis, i Mishima per la millor gira per festivals. El grup coral Ol'Green es va proclamar artista revelació escollit per votació popular.

Love of Lesbian van protagonitzar la primera actuació de la nit, en format íntim i sense amplificació ni micròfons, com a crítica i reivindicació contra les retallades. El grup, que s'allunya dels escenaris fins al 2016, va guanyar el premi a la millor gira per teatre i autditoris de casa nostra. La formació veterana en el concepte però jove pel que fa a les integrants Macedònia va rebre el reconeixement a millor artista o grup musical adaptat a públic familiar; Aquàrium va pujar a recollir el guardó a la millor gira per festes majors de grups de ball, i Hotel Cochambre com a grup de versions. 

A banda de premiar els encarregats d'interpretar música en directe, els Premis ARC 2014 també van destacar la feina de la resta de professionals del sector. La sala barcelonina Rocksoind ha rebut el reconeixement a la millor programació d'espai musical, La Mirona de Salt a la millor programació de sala de concerts, i el teatre Kursaal de Manresa a millor teatre i auditori. Les Fires de Sant Narcís de Girona com a millor programació de festa major, i el Barcelona Guitar Festival com a millor cicle o festival. El programa Els Matins de TV3 va rebre el guardó a millor mitjà de comunicació, categoria en la qual el setmanari d'Enderrock EDR també estava nominat.

A més, ARC va atorgar un premi especial a la revista Rockdelux pel seu 30è aniversari, i va reconèixer especialment el premi a la trajectòria professional al periodista Àngel Casas. A la gala hi va haver les actuacions de Joan Dausà, Els Amics de les Arts i Oques Grasses
Arxivat a: Enderrock