Actualitzat el 16/09/2023

La semifinal del Sona9 viu al MMVV amb Oxigen, Iglú i Rokyo

La banda gironina, el duet barceloní i el grup andorrà han actuat avui a la Plaça dels Màrtirs de Vic

El concurs Sona9 ha celebrat avui la segona semifinal al Mercat de Música Viva de Vic.
Rokyo, Iglú i Oxigen, semifinalistes del Sona9 2023 Foto: Carles Rodríguez

El concurs Sona9 ha viscut avui la segona de les quatre semifinals de l'edició d'enguany. Després de la primera, celebrada a l'Acústica amb Neptú , David Cabot i Núria Duran , avui era el torn de la formació gironina  Oxigen , el duet barceloní Iglú , i el grup Rokyo de presentar els seus projectes al Mercat de Música Viva de Vic.

A les 18h, la formació gironina Oxigen s'ha plantat a l'escenari de la Plaça dels Màrtirs de Vic, que ràpidament s'ha omplert per escoltar-los entonar les seves cançons de pop-rock, salpebrades de tot un bagatge estilístic eclèctic. Hi han interpretat “No fa tant” i la festiva “43” abans de presentar la seva versió de “Feeling Good” de Nina Simone , com a part de la prova que el concurs requeria en aquesta fase, en què han demostrat la seva treballada tècnica i el seu coneixement del gènere. També hi han regalat els seus “En el vent” i “Espavila”, a més de la musicació rockera, que han fet també per al Sona9, del poema “Anhel del cercle” de Maria Josep Escrivà. S'han acomiadat amb “Oxigen”, que amb el mateix nom de la banda, té tints melancòlics, i amb el seu tema més celebrat, “Sorra i sal”, una “cançó molt marxosa ”, com ells mateixos han titllat, tot convidant el públic a ballar.

 Oxigen a la Plaça dels Màrtirs en la semifinal del Sona9 2023 Foto: Carles Rodríguez

Tot seguit, ha estat el torn d' Iglú de presentar el seu projecte. El duet barceloní hi ha portat el seu pop indie de cançons “Sense retorn”, en un món “Entre un somni i la realitat”. Com a poema musicar com a prova del concurs, Iglú també ha escollit l'“Anhel del cercle”, que han interpretat abillats amb jaquetes i ulleres de neu. Fent veure que improvisaven la cançó en directe, com si fossin a l'estudi, han deixat Vic per viatjar a "Jupiter". La versió que han escollit adaptar al català per aquesta fase del concurs ha estat "What You Know" de  Two Door Cinema Club . Han enfilat aleshores la ballable i subtilment reggaetonera "Al mateix lloc" i "Supernova", que ha acabat amb el públic aplaudint al ritme.

 Iglú a la Plaça dels Màrtirs en la semifinal del Sona9 2023 Foto: Carles Rodríguez

Ha tancat la jornada la banda d'Escaldes-Engordany Rokyo , que a Vic ha fet el seu "primer concert internacional", com el mateix grup ha explicat bromejant. Hi ha mostrat el seu pop-funk farcit de cançons rodones com “5 minuts després” o “Pròxima estació”, amb què ha animat a tot el públic a corejar-los. Com a poema, el projecte andorrà ha triat “El tret” d'Albert Benzekry entre els diversos proposats poetes novells proposats pel concurs. Ha volgut aleshores recordar la seva mare, que el va animar a publicar la primera cançó, "Començar de nou". Per a versionar, s'ha atrevit amb "Encara que em trenquis el cor", una adaptació del "See You Again" de  Tyler, The Creator , que ha interpretat al costat de la cantant igualadina Núria Quílez, abans d'encarar la recta final del concert amb "Perquè em facis cas" -que formarà part del pròxim EP que publicarà aquesta tardor- i "Superhot".


Rokyo a la Plaça dels Màrtirs en la semifinal del Sona9 2023 Foto: Carles Rodríguez

Dels dotze cantants i grups  semifinalistes  del Sona9, el jurat n’escollirà sis, que passaran a la fase final que se celebrarà el mes d’octubre. Els finalistes seleccionats hauran de superar dues proves més per tal d’accedir a la final. Les demostracions seran un concert de petit format al programa Sona9 d’iCat, on també hauran d’interpretar la versió o el poema que hauran triat a la fase anterior, i una estada a les Cases de la Música per preparar el seu directe amb un director i productor d’escena. L’aptitud i l’actitud dels participants serà definitiva per tal de destriar els tres artistes que actuaran a la gran final, que se celebrarà el dia 16 de novembre a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm de Barcelona.

 
ELS ALTRES CONCERTS SEMIFINALS  
 
Dissabte 23 de setembre
Festes de Santa Tecla - Parc del Francolí (Tarragona) · 21h
Roserona
- Foss
Eloi Duran
 
Diumenge 24 de setembre
Festes de La Mercè -Moll de la Fusta (Barcelona) · 20h
Sa Pena
D’Marius
- Sosun.Dance

 
Els concerts són gratuïts i de lliure accés.