Actualitzat el 15/04/2016

Les 6 raons per presentar-se al Sona 9

El 20 d'abril es tanca el període d'inscripció de la XVI edició

Altaveu de noves propostes de pop català, al Sona 9 hi han participat grups com Manel, Els Amics de les ArtsNyandú, Joan Dausà, The Mamzelles... Si tens un grup i no has enregistrat un llarga durada, no t'ho pensis més i presenta't al Sona 9! 

Sona 9 2014 Foto: Arxiu Enderrock


1. Perquè és el certamen musical de referència als Països Catalans
El concurs de maquetes Sona 9 representa la plataforma de grups emergents més rellevant del territori català. Hi poden participar tots els grups i solistes de qualsevol estil musical que cantin en català i siguin nous valors a l'escena. L'esperit del concurs consisteix a esdevenir l'altaveu d'artistes novells que no tenen una trajectòria o vinculació professional amb la música. 

2. Perquè podràs enregistrar un videoclip de franc!
Vosaltres poseu la imatge i la música, i el Sona 9 les eines per enregistrar un videoclip! Un equip d'estudiants del Centre Universitari de Disseny de Barcelona BAU s'encarregarà de gravar i editar un videoclip per a cadascun dels 12 grups de la fase preliminar. 

3. Perquè podràs actuar a festivals com el BAM, Mercat de Música Viva, Acústica de Figueres o el Canet Rock
Fase a fase, el Sona 9 posa a prova els grups i solistes seleccionats en les diferents facetes del circuit musical professional, tant a l'estudi com en directe. És per això que les proves semifinals s'avaluaran des dels escenaris dels següents festivals: Barcelona Acció Musical (BAM), Mercat de Música Viva de Vic (MMVV) i Acústica de Figueres. A més, el guanyador del Premi Popular Sona 9 tindrà l'oportunitat de tocar al Pla d'en Sala, en el marc del Canet Rock 2016. 

4. Perquè podràs anar de viatge a Madrid
Els tres finalistes i el guanyador del vot popular podran actuar l'any següent del concurs al Centre Cultural Blanquerna de Madrid, en un viatge musical amb totes les despeses pagades. 

5. Perquè podràs gravar el teu primer disc d'estudi
Després de nou mesos de proves, nervis i actuacions, el vencedor del Sona 9 2016 podrà demostrar el guardó amb l'enregistrament i producció d'un disc, que tindrà el suport d'un contracte discogràfic amb el segell que triï l'artista. El segon classificat rebrà com a premi l'enregistrament i edició d'un EP de quatre cançons als estudis Bucbonera Records, mentre que el tercer també tindrà la possibilitat de gravar un EP de quatre temes en un estudi professional. 

6. Perquè seràs portada de la revista
Enderrock
A la recta final del concurs, els 5 grups restants hauran de realitzar la gravació d'un tema propi als estudis Bucbonera Records amb l'assessorament d'un productor professional i una actuació en acústic a iCat.cat. Al llarg de tot el transcurs del certamen, Grup Enderrock i el programa Sona 9 de l'emissora musical seguiran cada fase de ben a prop. Com a colofó final, el guanyador del Sona 9 2016 protagonitzarà la portada de la revista Enderrock de l'agost de 2017. 

Navega per les etiquetes

sona9 2016sona9