Mer Vidal | Actualitzat el 26/07/2015

Lídia Pujol: Treballs i plaers d'amor

Iter luminis és una gira per diversos monestirs de Catalunya

Lídia Pujol i el 'país petit' han presentat un projecte singular que pretén vincular el llegat arquitectònic català amb les persones que el comparteixen. Iter Luminis. Treballs i plaers d'amor és una gira que va començar el 9 de maig i acabarà el 21 de novembre i que passarà per diversos monestirs catalans. 
Lídia Pujol Iter Luminis Foto: Marc Javierre-Kohan

Lídia Pujol i el 'País Petit'
s'han embarcat en un nou projecte de singularitat única. Es tracta d'Iter Luminis. Treballs i plaers d'amor, una gira per diversos monestirs de Catalunya amb la finalitat de donar a conèixer i homenatjar aquests enclavaments únics com a llocs de creació de memòria col·lectiva; espais representatius per a determinades poblacions on es pugui retrobar el sentiment de comunitat original i reivindicar el seu ús com a espais de comunicació i creació d'identitat. 

Seran un total de catorze indrets diferents, d'oest a est de La Seu Vella de Lleida fins a Santa Maria del Pi de Barcelona, i de nord a sud del Convent de Sant Domènec de Girona a l'esglèsia de Santa Maria de Gràcia de La Granadella. En cadascun d'ells un historiador parlarà sobre el lloc en qüestió i tot seguit hi haurà la interpretació musical. Enguany el fil conductor de les actuacions estarà centrat en la celebració del 500 aniversari de Santa Teresa de Jesús i en el 700 aniversari de Ramon Llull. El concert reunirà peces de diferents etapes històriques i estils diversos.   

Cada actuació tindrà la seva singularitat pròpia, adaptada a cada racó. Les actuacions musicals aniran a càrrec de Lídia Pujol a les veus i direcció, Miquel Àngel Cordero al contrabaix, Guillermo Rizzotto a la guitarra, Marta Reixac al gong i Xavi Lozano a les flautes. A més, per a l'actuació de l'1 d'agost a la Torre de Vallferosa, un seguit de corals s'han unit per crear el Cor de Vallferosa que acompanyarà l'actuació. Iter Luminis vol doncs, mostrar el seu compromís amb el territori i el seu llegat cultural i patrimonial per compartir-lo amb tothom qui ho desitgi. Més info aquí.

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
c. Mallorca, 221, sobreàtic · 08008 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]