En portada

Espolla celebra, aquest any sí, la seva popular trobada de cantadors

Visca el Rei! (de les nyacres)

Els propers 15 i 16 de juliol se celebrarà la 18a Trobada de Cantadors d'Espolla. Després de dos anys de pausa forçada, es recuperarà el tradicional combat per proclamar el Rei o Reina de les Nyacres, i també es farà la popular Glosa de Vins com a preàmbul i un micro obert anomenat 'Digui, digui...".

Kora per buleries

Momi Maiga publica el clip "Mansani", avançament del disc que publicarà a la tardor

Dues terres i dues herències musicals de tradició oral. Griots i flamencs. Són els dos pols –amb panderos quadrats de mitjancers– que s'uneixen a "Mansani", el nou videoclip del korista Momi Maiga, que s'ha presentat com avançament del seu proper disc, NIO (Segell Microdscopi, 2022). 

Líban-València-Almeria

Entrevista amb Manolo Miralles sobre el segon disc de Musicants, 'La mar de vides'

Musicants, la banda liderada per Manuel Miralles després de la dissolució d'Al Tall, ha publicat el segon disc. La mar de vides (Picap, 2022) recull onze cançons amb tota la salabror de la Mediterrània, del Líban a Almeria passant pel País Valencià. En parlem amb el músic.

Ben riberenques i ben flamenques

Tradifusió publica un clip al costat de Xavier de Bétera com a avançament del seu proper disc

Arrencada de guitarra flamenca, irrupció d'una veu telúrica i esclafit de dolçaines i tabal. Postisses al costat d'un baix elèctric i un caixó. És "La Riberenca d'Almussafes", el clip del grup Tradifusió –al costat de Xavier de Bétera– que avança la sortida del seu disc, el proper setembre.

Llunes, cançons i poemes en un cove

Krregades de Romanços i David Pradas homenatgen l'Obra del Cançoner Popular i Guillem Viladot

El grup de polifonia tradicional Krregades de Romanços i el pianista David Pradas reivindiquen les cançons populars i la nit a Dotze llunes en un cove, un nou espectacle que es presentarà el 28 de juliol a Cal Prim de Verdú i el 9 de setembre a la Seu Vella de Lleida. 

Trenta anys de folk a la Marina

El festival Música al Castell de Dénia celebra la XXX edició del 21 al 31 de juliol

El festival Música al Castell de Dénia celebra trenta anys de trajectòria. Del 21 al 31 de juliol, hi actuaran Miquel Gil amb Noelia Llorens 'Titana', Las Migas, Marlango, La Petita Orquestra Peiotaire, el Septeto Santiaguero, Los Hermanos Cubero, Kiko Veneno i la Colla de Dolçainers Pere Bigot.

Cultura rep el fons de Xesco Boix i li dedicarà una exposició

També ha rebut al seu arxiu els fons de Joan Serra, Josep Vilarmau i Joan Amades

El departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya ha rebut els fons documentals de quatre grans personalitats de la cultura catalana del segle XX: Joan Serra, Josep Vilarmau, Joan Amades i Xesco Boix. A aquest darrer, a més, li dedicarà properament una exposició. 

Refugi salvatge

Estrenem "Mont cau", clip d'avançament del nou disc d'Arnau Obiols

La propera tardor, Arnau Obiols publicarà un nou disc, Mont cau (Segell Microscopi). De moment, per celebrar el solstici d'estiu, ja n'ha avançat la cançó que li dona títol, amb el corresponent videoclip, que estrenem a Sons de la Mediterrània i Enderrock. En parlem amb el músic de la Seu d'Urgell.

Postisses i gralles, electrònica i càrnix...

El festival Polirítmia ocupa diversos espais de València de l'1 al 10 de juliol

Postisses i gralles, electrònica i càrnix, violí i guitarra flamenca... el Polirítmia d'enguany es presenta com un acolorit mosaic al voltant de músiques d'arreu del Mediterrani, i de més enllà. A més, el cicle que dirigeix Rafel Arnal incorpora en la seva cinquena edició nous formats de concerts.   

Música, dansa i patrimoni es mesclen a les Valls d'Àneu

El Dansàneu presenta la programació completa de la 31a edició

El Dansàneu, el Festival de Cultures del Pirineu, celebrarà la 31a edició del 24 al 31 de juliol. Tot i que s'accentua la diversificació estilística dels darrers anys, hi ha unes quantes propostes de música d'arrel, i continua la mescla de dansa, la música i el patrimoni com a fil conductor principal.
Pàgina 1 de 269
 Següent >
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
c. Mallorca, 221, sobreàtic · 08008 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]