Actualitzat el 16/02/2016

La Cabília fa festa a Torroella de Montgrí

S'anuncia la programació de les XI Trobades de Música Mediterrània

La Cabília serà la convidada a les XI Trobades de Música Mediterrània, a Torroella de Montgrí, que ja han anunciat la programació. Terra de fecunda tradició musical i poètica, amb cantautors combatius com Idir i Lounès Matoub, la Cabília protagonitzarà de l'1 al 3 d'abril xerrades, concerts i tallers.

Tighri Uzar, el grup de les germanes Ammour

Com ja és habitual, les trobades s'acosten a alguna cultura musical del Mare Nostrum a través de tallers, concerts i activitats divulgatives. Així, mentre la plaça de la Vila acull una illa cultural amb jocs, música, activitats per a públic familiar, etc., al Museu de la Mediterrània hi haurà tallers de cançó, dansa i percussió, a més d'una xerrada sobre la rica tradició de la poesia oral femenina a la Cabília. Podeu trobar més informació sobre cada taller i les inscripcions aquí.

Pel que fa a les activitats adreçades al públic general, el divendres 1 d'abril tindrà lloc al Museu de la Mediterrània la xerrada "Ponts damunt la mar blava. Petjades lingüístiques d'una història comuna", a càrrec de Carles Castellanos, exdirector de l'Observatori Català de la Llengua Amaziga i membre de la Casa Amaziga. Ja a la nit (23.30 h), a La Sala de Torroella de Montgrí, actuarà el grup Akal, grup català format per Massinissa Aït-Ahmed (veu i guitarra), Yacine Belahcene (veu i percussió), Karim Kemmat (percussió) i Yannis Papaioannou (llaüt). El quartet oferirà un repertori popular cabilenc, incloses versions de cantautors de referència com Idir i Aït-Mnegellet.

Dissabte 2 d'abril hi haurà un altre concert eminentment festiu. Serà a l'auditori de l'Espai Ter amb el grup de les germanes Ammour, Tighri Uzar, amb un recital basat en les músiques i les celebracions rituals dels casaments a la Cabília. Les veus de les tres germanes estaran acompanyades de Nassima Chillaoui (percussió) i Mouloud Nait Ali (banjo i mandola).    

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
c. Mallorca, 221, sobreàtic · 08008 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]