Sandra Tello | Actualitzat el 30/06/2016

En memòria de Gato Pérez

Estrenem "Ja sóc aquí", una revisitació del tema del poeta de la rumba a càrrec de Derrumband

La formació penedesenca Derrumband celebra 10 anys impregnant els escenaris a ritme de ventilador. Eterns admiradors de la música de Gato Pérez, treballen en un nou disc de tribut al poeta rumber, i a Enderrock.cat i Sons de la Mediterrània avancem la cançó que obre els seus concerts: "Ja sóc aquí".
Derrumband. Foto: Arxiu de la banda

"Ja sóc aquí" són les paraules que va pronunciar des del balcó de la Generalitat a la plaça Sant Jaume l'any 1977 el president de la Generalitat Josep Tarradellas quan va tornar de l'exili. Gato Pérez va popularitzar la frase en una cançó inclosa al disc Carabruta (Belter, 1978), i Derrumband l'han revisitat amb una introducció que recrea algunes tornades de les cançons del Gato

"La figura del Gato ha esdevingut més aviat mítica per nosaltres, perquè no el vam arribar a conèixer. En tot cas admirem la seva capacitat de descriure i sintetitzar en cançons el que eren la Barcelona i la Catalunya a la seva època i les seves vivències", valora el trompetista Nico Ramírez. 
 


La banda va néixer fa deu anys de casualitat, quan un grup d'amics es van ajuntar per interpretar cançons del rumber, de l'Orquestra Plateria i de Rosario. "Som un grup d'amics, una família, a vegades una comissió de festes, les nostres festes." Poc s'ho pensaven que gràcies a la rumba viatjarien del Penedès a la Xina, Alemanya, l'Argentina i per tot Catalunya. 

L'any 2010 van publicar un conjunt de versions de l'admirat renovador de la rumba catalana a Derrumband & Los amigos de siempre (autoeditat), i tres anys més tard van debutar amb composicions pròpies a Un plaer (autoeditat, 2013). De cara a final d'any, treballen en un nou homenatge al mestre basat en el disc Flaires de Barcelunya (EMI, 1982).

Si teniu ganes de ballar amb Derrumband, aquest dijous 30 de juny participaran en la inauguració del festival Grec com a convidats de l'Orquestra Plateria, mentre que divendres 1 de juliol actuaran a la Festa Major de Sant Cugat del Vallès

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
c. Mallorca, 221, sobreàtic · 08008 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]