Actualitzat el 06/07/2016

Essencials i calentons a la plaça del folk

Concerts d'arrel a la Festa Major de Gràcia, del 15 al 21 d'agost

Ja s'ha donat a conèixer la programació de la Plaça del Folk, el cicle de música d'arrel que el CAT organitza a la plaça del Sol per la Festa Major de Gràcia, amb la Cobla Catalana dels Sons Essencials, Les Violines, La Talvera, El Pont d'Arcalís, Els Berros de la Cort, Animal, Sabor de Gràcia i Roba Estesa.
El grup occità La Talvera Foto: Dominique Delpoux

El dilluns 15 d'agost, els escollits per obrir la tanda de concerts a l'envelat de la Plaça del Folk seran la Cobla Catalana dels Sons Essencials, el particular projecte capitanejat per Marcel Casellas que eixampla i enriqueix el camp d'acció de la cobla, i que actualment presenta el seu tercer disc, L'aloja (DiscMedi, 2016). El mateix Casellas, en el seu vessant de PD Casellas So Insistent, serà l'encarregat d'allargar aquesta primera nit a la Plaça del Folk amb música enllaunada.

El 16 d'agost, la segona etapa d'aquesta intensa setmana a l'envelat l'amenitzarà la històrica formació Les Violines amb el seu concert Flaix Folk, de nit, que estarà precedit a la tarda per un taller de ball folk amb el mateix grup i animació percussiva amb Kabum. El PD MiStu tancarà amb la seva sessió aquesta segona nit.

Per al tercer dia (17 d'agost), col·laboració transpirinenca: concretament, col·laboració de categoria entre el grup occità La Talvera i el grup català El Pont d'Arcalís, que confrontaran els seus repertoris per comprovar que són ben diversos, però gens distants. Un taller de danses occitanes i catalanes a la tarda i l'animació de Kabum completen l'oferta d'aquesta tercera jornada.

El patrimoni medieval revisitat en clau de contundent folk-rock, de la mà d'Els Berros de la Cort, sonarà el 18 d'agost, en una jornada on també hi haurà tallers de glosa i de corrandes, sessions per descobrir els particulars instruments dels Berros, actuació de Kabum i sessió del PD MiStu.

La fusió ballable i festiva d'Animal, el grup que actualment presenta el disc Més enllà de les paraules (Halley Records, 2016), prendrà l'escenari el 19 d'agost, en un dia en què seguiran els tallers de corrandes, a més de poder conèixer els Gegants de Gràcia i gaudir amb la sessió final de música enllaunada amb Txarly Brown.

El 20 d'agost, rumba catalana amb denominació d'origen gracienca. Sabor de Gràcia presentarà el seu darrer disc, Gitanos catalans (Picap, 2015), mentre que el seu líder, Sicus, farà un taller de rumbes a la tarda. El PD Dr. Batonga serà l'encarregat de tancar la nit.

Finalment, la Plaça del Folk s'acomiadarà el diumenge 21 d'agost amb les guanyadores del Concurs Sons 2015, el sextet de folk calentó del Camp de Tarragona Roba Estesa, que aquest estiu presenta arreu el seu primer disc, Descalces (Coopula, 2016).

Tots els concerts de la Plaça del Folk comencen a les 22 h. Els tallers familiars, a les 18 h.    FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
c. Mallorca, 221, sobreàtic · 08008 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]