Oriol Grèbol | Actualitzat el 27/07/2016

Sancho Marraco renaix amb les seves sardanes

La Cobla Mediterrània presenta a la Garriga un nou disc amb obres del compositor vallesà

Aquest diumenge 31 de juliol al Teatre El Patronal de la Garriga es realitzarà la presentació d'un disc de sardanes de Josep Sancho Marraco. El concert serà a les 12 h i el durà a terme la Cobla Mediterrània, que també ha enregistrat un disc amb altres peces del compositor garriguenc. 

Cobla Mediterrània. Foto: Arxiu del grup

La Garriga es prepara per rebre la Cobla Mediterrània en un concert aquest 31 de juliol a les 12 h. La formació, dirigida per Bernat Castillejo, presentarà una selecció de sardanes i altres peces musicals del compositor Sancho Marraco. Al concert també hi col·laborarà la mezzosoprano Marta Valero, que intervindrà en les sardanes, cuplets i altres cançons festives. 

Josep Sancho Marraco (1879-1960) va ser un compositor d'obres religioses que a més va realitzar una trentena de sardanes, algunes d'elles premiades, com "El testament d'Amèlia", al Certamen de Sardanes de Girona, o "El maig a Montserrat", sardana de l'ofrena a Montserrat el 1960. Va dirigir el Teatre Romea de Barcelona durant deu anys i va ser mestre de capella de al Catedral de Barcelona el 1923. El 1958 va rebre la Medalla al Mèrit Artístic de la Ciutat de Barcelona. 

No és el primer cop que aquesta cobla recupera obres antigues, i en aquest cas les ha enregistrat en un disc titulat Sardanes per a Cobla de Josep Sancho Marraco (Picap, 2016), que es podrà comprar al mateix concert de presentació. Algunes de les peces més conegudes del compositor garriguenc són "La Fadrina" (premi Jocs Florals de Girona el 1918), "Segarrenca" o "Els Tremolencs". No es descarta realitzar un segon volum. 

La Mediterrània s'està allunyant cada cop més dels escenaris comuns de la sardana, ja és una habitual dels teatres però també han col·laborat amb artistes d'altres gèneres -com per exemple, el pianista i compositor Albert Guinovart i la Companyia Elèctrica Dharma- i han enregistrat discos amb obres per a cobla i altres instruments solistes. 

Aquesta proposta ha estat impulsada per Músics per la Cobla, amb la col·laboració de l'Agrupació Sardanista la Garriga i l'Ajuntament de la Garriga. Per a més informació podeu consultar el programa del cap de setmana sardanístic en aquest web

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
c. Mallorca, 221, sobreàtic · 08008 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]