Actualitzat el 07/03/2017

Homenatge a Vicent Pastor

Tres Fan Ball i una bona colla d'amics recordaran l'acordionista aquest 25 de març a Picanya

L'acordionista Vicent Pastor, personalitat entranyable del folk valencià, va morir el passat 28 d'agost. Aquest 25 de març, a Picanya, el seu grup Tres Fan Ball el recordarà en una festa, sopar i ball popular on participaran una bona colla d'amics i músics d'arreu del País Valencià.
Tres Fan Ball. Foto: Arxiu del grup

L'homenatge tindrà lloc el dissabte 25 de març a la plaça del País Valencià de Picanya. A més del seu grup Tres Fan Ball –on el fill de Vicent Pastor, Jordi, ha pres el relleu com a acordionista– i de la Colla Gastronòmica de Picanya, de la qual formava part, hi serà una nombrosíssima colla d'artistes i agrupacions, ben representatives de la cultura i la música popular: Apa i Teresa, Sis Veus per al Poeta, Carraixet, Naiet Cirerer, Ximo Caffarena, Vicent Torrent, Dani Miquel, Germans Caballer, Notes Soltes, Musicants, Balla 2, Escaramussa Folk, Rascanya, Sarnatxo, el rondallista Llorenç Giménez, la Unió Musical de Picanya, els Dimonis de l'Avern, els Dimonis de Campanar... i els grups de danses de Manises, Xavarnat, Baladre, Carrasca i Realenc i el Taller de Ball del Bassot, així com les colles de tabal i dolçaina Estrela Roja, Foios, Gatzara, Guirigall... i diverses muixerangues del País Valencià.

Les actuacions començaran a partir de les 16 h. A les 21 h hi haurà sopar popular d'olleta, i a la nit la festa continuarà amb ball de plaça. 

El músic Vicent Pastor Chanzá (Alcàsser, 1958-2016) va ser un dels tres creadors del grup Tres Fan Ball, el 1993, juntament amb Eduard Navarro i Fabrici Banyos. Anteriorment, Eduard i Vicent havien format part, amb Paco Rentero i Manolo Miralles, del grup Llisa Folk. A més de tocar amb diverses formacions i bandes, el músic va impulsar moltes activitats, com ara les colònies de música folk per a xiquets Folksona. Al número 36 de la revista Caramella pot llegir-se l'article de Vicent Ferrer Miralles "Tota una vida dedicada a la música tradicional", on es valora i comenta la trajectòria del músic i activista.

Amb Tres Fan Ball, Vicent Pastor, que anteriorment estava més centrat en el guitarró i la dolçaina, va començar a tocar l'acordió. Des de la seva creació, el grup ha anat evolucionant en la formació i ha estat un dels més actius i dinamitzadors de l'escena folk valenciana. La seva formació actual és: Jordi Pastor (acordions i guitarró), Fabrici Banyos (sac de gemecs, dolçaina, tarota, flabiol valencià, gralla i percussions), Dídac Palau (viola de roda, dolçaina, flabiol valencià, tarota, sac de gemecs, gralla i percussions), Manel Mateu (guitarra, busuqui, guitarró, baix, clarinet i veu), Salvador Llosà (violí i banjo) i Joan Mora (bateria, percussions i veu).

Vicent Pastor. Foto: Arxiu de Tres Fan Ball

Navega per les etiquetes

folkTres Fan BallVicent Pastorhomenatge

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
c. Mallorca, 221, sobreàtic · 08008 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]