Jordi Martí Fabra | Actualitzat el 07/04/2017

Cinc veus per fer ballar

Ballaveu presenta el disc 'Flors i violes' aquest 8 d'abril en una nova nit de ball folk al Tradicionàrius

Nova nit de ball folk al XXX Tradicionàrius. Però no serà una nit de ball qualsevol, perquè el pes el tindran les veus: hi actuaran el trio de l'Auvèrnia Quaus de Lanla i el duo català Ballaveu, que presentarà el seu nou disc Flors i violes (Audiovisuals de Sarrià, 2016).
El duo Ballaveu: Xavier Rota i Patri Garcia

Ballaveu són Patri Garcia (veu, pandero quadrat i pandereta) i Xavier Rota (veu, guitarra i canya esquerdada). A Flors i violes han reunit i arranjat un repertori extret del cançoner tradicional i, segons assenyalen a la presentació de l'àlbum, li han donat aires de diverses danses, col·lectives i de parella, amb la veu com a únic instrument melòdic. Així, per exemple, la popular cançó de bressol "El noi de la mare" esdevé masurca; les havaneres "Dels teus ulls" i "Adéu, adéu" s'enllacen en una única peça; el "Ball del Roser" arriba des del poble garrotxí de Riudaura; la sardana "Com jo n'era" ve del repertori de l'emblemàtic grup Clau de Lluna; les cançons "Vós sou pastor" i "La pastoreta" es reformulen per ballar com a polca o corranda; la melangiosa "El testament d'Amèlia" pot ballar-se també com una masurca; sobre les melodies tradicionals de jota el duo hi ha improvisat unes cobles que connecten l'Ebre amb el Besòs...

Quaus de Lanla

Després de les dues veus de Ballaveu prendrà el relleu al CAT el trio Quaus de Lanla. Sébastien Guerrier (veu, peus i beatbox), Eric Desgruguilliers (veu i peus) i Didier Décombat (veu) van crear aquest grup el 2012 per treballar específicament un repertori de 'ball a la veu' cantat en francès i en occità, i actualment estan enllestint el seu segon treball discogràfic, Bal à la Voix #2.

Navega per les etiquetes

Quaus de LàniaBallaveuBall folk

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
c. Mallorca, 221, sobreàtic · 08008 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]