Actualitzat el 15/07/2017

Ventada d'agost al Vendrell

El 29è cicle Música a la Vila ofereix cinc concerts de folk del 2 al 30 d'agost

El vent es fa música a través de la gralla, l'acordió diatònic, el flabiol, el clarinet i la tenora. Tots aquests instruments seran protagonistes al 29è cicle Música a la Vila, que cada dimecres d'agost, a les 22 h, durà concerts gratuïts de folk català a la plaça del Tívoli del Vendrell. 
Criatures obriran enguany el cicle Música a la Vila del Vendrell Foto: Juan Miguel Morales

El cicle s'obrirà el 2 d'agost amb Criatures, el duet guanyador del Concurs Sons de la Mediterrània 2017. Format pel graller Ivó Jordà i l'acordionista Marçal Ramon, el grup s'ampliarà aquest cop a quartet amb les col·laboracions de Marcel Casellas (contrabaix) i Marc Vall (bateria).

El 9 d'agost actuaran una pila de músics: ni més ni menys que l'orquestra de flabiols Els Francolins acompanyats de la Cobla Sant Jordi presentant el seu darrer disc, Un francolí a Ítaca (DiscMedi, 2017). A més, el mateix dia a les 20 h la banda de flabiolaires, acompanyada d'una secció de metall (2 trompetes, trombó i tuba), oferirà un concert familiar festiu que girarà al voltant de les històries dels desapareguts francolins. 

El 16 d'agost l'acordionista del Camp Guillem Anguera presentarà el seu projecte instrumental 14 km, acompanyat de Jorge Valera (piano elèctric), Hèctor Beberide (mandolina, busuqui i guitarra), Isidre Sans (baix elèctric) i David Rincón (percussió).

El 23 d'agost el quintet Marsupialis oferirà una combinació de dos dels darrers espectacles que ha muntat: el repertori de Felip Grau i Solé, indiano de final del segle XIX que va escriure pasdobles, xotis i americanes... i la recreació de les músiques que sonaven al Carnaval del Liceu de Barcelona a la meitat del segle XIX: rigodons, valsos, polques...

Finalment, el 30 d'agost el cicle de Música a la Vila es tancarà amb el tenorista Jordi Molina i el seu sextet, presentant Matèria del temps (DiscMedi, 2016), un àlbum on vincula el so del seu instrument a un paisatge molt concret, a elements del jazz i a patrons de la música tradicional.

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
c. Mallorca, 221, sobreàtic · 08008 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]