Actualitzat el 29/06/2017

Arrels reunides a l'Ethno Catalonia

La segona edició catalana del campus i festival internacional, del 7 al 17 de juliol

La segona edició catalana del projecte Ethno Catalonia reunirà a Banyoles 40 joves músics d'arreu del món per preparar un repertori d'arrels diverses i un concert que es presentarà als festivals Pirineos Sur de Sallent de Gállego, Paupaterres de Tàrrega i del Recinte Modernista de Sant Pau de Barcelona.
Participants a l'Ethno Catalonia 2016. Foto: Irene Serrat

Per segon estiu consecutiu, l'Ethno Catalonia, el projecte de residència artística i gira vinculat a joves músics d'arrel, tindrà una edició catalana, organitzada per Joventuts Musicals i amb l'Ateneu-CMEM de Banyoles com a base d'operacions. Quaranta intèrprets (l'any passat en van ser trenta) conviuran durant deu dies per compartir experiències i aprenentatges i presentar un repertori multiètnic en concert.

A més, l'edició 2017 de l'Ethno Catalonia oferirà un festival amb activitats complementàries i gratuïtes a Banyoles: hi sonaran els Cors Akan i Kumbalawé (8 de juliol), el folk calentó de Roba Estesa (9 de juliol), el flamenc de Juan Antonio López Sextet (11 de juliol), el jazz de Liceu's Supersax Project (15 de juliol), l'afrofusió de Jesa (13 de juliol) i la fusió coblística-balcànica de Biflats (14 de juliol).

Pel que fa als participants del campus, provenen d'una quinzena de països: Catalunya, Austràlia, Dinamarca, Estònia, Flandes, Alemanya, Palestina, Suècia, Bòsnia i Hercegovina, Croàcia, Anglaterra, Finlàndia, França, l'Índia i Portugal. Després de la preparació a Banyoles, actuaran al Cicle Músiques del Món del Recinte Modernista de Sant Pau de Barcelona (13 de juliol), el Paupaterres de Tàrrega (14 de juliol) i el Pirineos Sur de Sallent de Gállego (15 de juliol). Finalment, faran un gran concert final a la plaça Major de Banyoles el 16 de juliol.

 
Concert final de l'Ethno Catalonia 2016

El programa Ethno de música folk, ètnica i tradicional, organitzat per Jeunesses Musicales International, va fundar-se el 1990 i es dirigeix a músics menors de 30 anys amb l'objectiu de preservar i potenciar el patrimoni de la cultura global, a través d'un aprenentatge d'igual a igual en què els joves comparteixen les tradicions musicals respectives i preparen un repertori i uns arranjaments específics.


Navega per les etiquetes

Ethno Catalonia

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
c. Mallorca, 221, sobreàtic · 08008 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]