Jordi Martí Fabra | Actualitzat el 04/12/2017

Carles Dénia i Ausiàs March es troben en sa casa

El cantaor presenta el seu treball sobre el 'Cant espiritual' el 15 de desembre a Gandia

El proper 15 de desembre Carles Dénia presentarà un nou treball, la seva lectura del Cant espiritual d'Ausiàs March, al Teatre Serrano de Gandia (20 h). Els versos d'Ausiàs, format a la cort ducal de Gandia i senyor de Beniarjó, prendran nova volada en la veu d'un dels seus paisans.
Carles Dénia. Foto: Dani Álvarez

Els 224 versos del "Cant espiritual" formen una de les obres més especials i sorprenents del poeta Ausiàs March. Ara seran també la lletra i el contingut d'un nou àlbum musical de Carles Dénia. El treball es publicarà properament per part del segell Mésdemil, i tindrà com a portada una imatge gràfica de l'artista plàstic Artur Heras, així com imatges del fotògraf Dani Àlvarez

El Cant espiritual va gravar-se l'estiu passat i ara, després d'uns mesos en què Dénia ha estat participant a Holanda a l'espectacle Carmen Revisited, es presentarà finalment a l'escenari, amb la participació d'Aleix Tobias i David Domínguez (percussions), Albert Sanz (piano i teclats), Pau Figueres (guitarra), Andrés Belmonte (flautes), Ismael Alcina (baix), Tóbal Rentero (llaüt) i el bailaor Daniel Navarro. Després de l'estrena a Gandia, que s'emmarca en els actes de la Capital Cultural Valenciana 2017, hi ha previstes dues dates més de presentació l'any vinent: el 2 de febrer, al Gran Teatre de Xàtiva, i el 24 de març, al Teatre Rialto de València. 

Escrit al final de la seva vida, el Cant espiritual d'Ausiàs es presenta com una oració adreçada a Déu, però finalment acaba convertint-se en una declaració subjectiva força inèdita per la seva època. Al blog del projecte de Verkami amb què ha finançat part del projecte, Carles Dénia va escriure: "Entendre el Cant espiritual  únicament com un text religiós resultaria una interpretació simplista. Jo diria, més aviat, errònia. A banda del vessant religiós, el poema també és un text filosòfic on es pot apreciar ja un humanisme incipient. És una pregària on el poeta fa un examen interior, i aquest és l'autèntic tema: el narcisisme marquià, l'emergència del Jo i l'horror que d'ell deriva, una reflexió humanista sobre la bondat, una lluita acarnissada entre l'amor i la por, un "tu a tu" irreverent dirigit a Déu, propi d'una heterodòxia religiosa".

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
c. Mallorca, 221, sobreàtic · 08008 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]