Actualitzat el 06/02/2018

Homenatge bagenc als 50 anys del Grup de Folk

El 21 d'abril al teatre Kursaal de Manresa

El Galliner, amb el suport dels agrupaments escoltes, esplais, mijacs manresans i bagencs i la Fira Mediterrània, retran un homenatge al Grup de de Folk a cinquanta anys de l'històric festival de la Ciutadella de Barcelona. Serà el 21 d'abril al teatre Kursaal de Manresa
Detall de la portada del primer disc del Grup de Folk, Festival Folk (Als 4 Vents, 1967)

Al concert del Kursaal hi participaran alguns dels membres originals del Grup de Folk, com Jaume Arnella, Oriol Tramvia, Jordi Pujol i el grup Falsterbo (Eduard EstivillMontse Domènech i Jordi Marquillas), a més de l'eivissenc Isidor Marí (molt vinculat posteriorment al col·lectiu), els animadors Lluís Pinyot Lluís Atcher i el cor reivindicatiu de Manresa InCORdis, entre altres. En total, més de 70 persones a l'escenari animaran un espectacle que els organitzadors volen que sigui no només una celebració i un homenatge, sinó que tingui també un vessant pedagògic cap al púlbic més jove. 

El 23 de maig de 1968 –aquesta primavera farà doncs 50 anys– va tenir lloc al Parc de la Ciutadella de Barcelona, durant tot el dia, el recital número 62 del Grup de Folk, el més recordat i multitudinari de tots els que va muntar la colla, tant pel nombre d'assistents com per l'emblemàtic espai urbà on es va fer. Al seu llibre El Grup de Folk. Crònica d'un esclat (Cossetània, 2016), el periodista Ferran Riera parla amb molts dels que van participar en el festival i la seva organització, impulsada especialment per Àngel Fàbregues, responsable del segell Als 4 Vents, que va fer mans i mànigues demanant permisos i autoritzacions al Govern Civil de l'època.

Navega per les etiquetes

Grup de FolkManresaKursaal

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]