Actualitzat el 10/06/2018

Arrels a tocar de mar

Carmen Linares, Nes i la Boban Markovic Orkestar, al XXVIII Festival Música al Castell de Dénia

Ja s'acosta una nova edició, la que fa 28, d'un dels festivals emblemàtics de la música popular i tradicional a l'estiu: el Música al Castell, de Dénia. Del 16 al 21 de juliol, hi haurà concerts de fusió mediterrània, flamenc, vents balcànics... i també activitats paral·leles a diversos espais de la vila.
Carmen Linares

Els concerts centrals del festival se celebren a un dels espais carismàtics de Dénia, el castell que penja sobre el mar i presideix la ciutat des de fa segles. El dijous 19 de juliol, el trio valencià Nes presentarà Ahlam (Act, 2018), un subtil exercici que es mou entre el pop, el jazz i la música popular magribina a través de dos violoncels, veus i percussions. Divendres 20 de juliol, la cantaora Carmen Linares presentarà el disc Verso a verso (autoeditat, 2017), on interpreta en clau flamenca els acarnissats versos del poeta i pastor d'Oriola, Miguel Hernández, i reforçada en directe amb el ball Vanesa Aibar. Dissabte 21 de juliol, finalment, la Boban Markovic Orkestar (que s'ha afegit al cartell després que la Fanfare Ciocarlia suspengués la seva gira estiuenca, que havia de passar pel castell de Dénia) protagonitzarà la nit balcànica del festival. Encapçalat pel prodigiós trompetista gitano Boban Markovic, aquest conjunt serbi de vents és un dels referents actuals en el circuit de la música balcànica. De fet, el seu líder està molt vinculat a l'afamada trobada de brass band de Guka, de la qual ha estat nomenat ambaixador.

Dolçaines i 'flamencianes'
A més d'aquests tres concerts al castell, el Festival Off oferirà dos concerts a la plaça de Valgamedios, amb entrada lliure. El 17 de juliol, els dolçainers i percussionistes de la nombrosa colla Xirimitab's Xàbia, que encapçala el dolçainer Josep Alemany, presentarà el programa Música i festa. I el 18 de juliol, el cantaor Josep Aparicio 'Apa' presentarà el seu treball Flamencianes (Mésdemil, 2017), on imbrica el cant tradicional valencià amb formes i pals flamencs, explorant el substrat comú de tots dos móns.

A més, com activitats paral·leles, més enllà dels escenaris, hi haurà cercaviles amb grups de la comarca com Fem Banda, la Colla la Xareta i el Grup de danses de Jesus Pobre i el grup de percussió Ondarattak.

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
c. Mallorca, 221, sobreàtic · 08008 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]