Actualitzat el 17/06/2018

Connexió Polònia-Catalunya

Manu Sabaté i Janusz Prusinowski Kompania protagonitzen la cloenda del FIMPT aquest 17 de juny

Aquest diumenge 17 de juny és el darrer dia del festival FIMPT de Vilanova i la Geltrú. Al matí, la tradicional trobada Firasac reunirà lutiers, sacaires i aficionats a la música tradicional. A la tarda, l'Auditori Eduard Toldrà acollirà l'estrena de Polcat (19 h), producció que reuneix músics polonesos i catalans.
Janusz Prusinowski Kompania i Manu Sabaté. Foto: Arxiu Mapamundi

Polcat "explora el diàleg entre dues tradicions musicals". D'una banda, el grup de Janusz Prusinowski, que interpreta arreu del món un repertori basat en les masurques rurals, però també en les poloneses, les danses associades a la noblesa i traslladades a l'anomenada música culta per grans compositors com Chopin. De l'altra, Manu Sabaté, jove intèrpret de gralla, tenora, tarota i clarinet baix que en els darrers temps s'ha prodigat en multitud de projectes que reformulen i treballen la música d'arrel: Inxa Impro Quintet, Sibelius Folk Big Band, FolkMus, NewCat_ètnic, Alenky, etc.     

 
Janusz Prusinowski Kompania i Manu Sabaté. Foto: Arxiu Mapamundi

L'any 2010 Manu Sabaté va conèixer els músics polonesos en un dels festival de masurques que aquests organitzen dos cops a l'any. La connexió devia ser bona, perquè vuit anys més tard ha fructificat en una col·laboració conjunta que esprem al màxim la qualitat interpretativa aplicada a les músiques populars europees.

 
Janusz Prusinowski Kompania Foto: Arxiu del grup

Els músics de Polcat són Janusz Prusionowski (veu, acordió, violí, címbal), Manu Sabaté (vents tradicionals), Michal Zak (vents, veu, violoncel), Piotr Pitzczatowski (veu, pandereta i tambor amb plateret).

Després de l'estrena de Polcat, la festa de cloenda del Fimpt 2018 continuarà, la mateix Auditori Eduard Toldrà, amb el concert del grup gallec Os D'Abaixo (21 h).


FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
c. Mallorca, 221, sobreàtic · 08008 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]