Actualitzat el 29/08/2018

El futur dels ritmes ancestrals passa per Pontós

La III Trobada de Música Tradicional Ibèrica culminarà amb un concert obert a tothom el 31 d'agost

Pontós, a l'Alt Empordà, acull al llarg d'aquesta setmana la III Trobada de Música Tradicional Ibèrica, una singular iniciativa dels músics de Coetus amb tallers formatius al voltant de la música d'arrel. La setmana culminarà el 31 d'agost amb un concert de mostra i l'actuació final de Coetus al Convent de Pontós. 
Imatge de la II Trobada, l'estiu del 2017. Foto: Dani Álvarez - The Way You Look Tonight

Després d'haver-se celebrat a Menorca (2016) i a Sant Pere de Ribes (2017), la III Trobada de Música Tradicional Ibèrica s'està fent aquests dies al poble de Pontós, a l'Alt Empordà, amb sessions de treball i de convivència que, més que repassar exhaustivament les diverses tradicions musicals populars que enriqueixen la península Ibèrica, busquen obrir la curiositat per tot aquest món i anar eixamplant l'afició envers els ritmes i patrons tradicionals autòctons. Les sessions s'organitzen al voltant d'instruments, repertoris, danses, preparació del concert conjunt... amb professors que són referents del folk: Aleix Tobias, Martí Hosta, Ana Rossi, Rusó Sala, Carles Dénia, Xavi Lozano, Mario Mas, Guillem Aguilar, Antonio Sánchez, Acari Bertran, Xosé Lóis Romero i Cecilia Jiménez.

Les activitats d'aquesta edició culminaran amb un concert d'entrada gratuïta a l'antic Convent de Pontós (21 h), amb una mostra dels participants als cursos i l'actuació final de Coetus. Hi haurà servei de bar i sopar a preu popular.

Aquí podeu veure un recull de fotografies de la trobada del 2017, a Sant Pere de Ribes.

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
c. Mallorca, 221, sobreàtic · 08008 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]