Actualitzat el 19/03/2019

Tots els rius duen al Xàbia Folk 2019

Xavier de Bétera inaugurarà la XVIII edició del festival aquest 5 d'abril

Ja s'ha donat a conèixer la programació del XVIII festival Xàbia Folk. Xavier de Bétera en farà un primer tast el 5 d'abril presentant el seu flamant disc Empremtes (Temps Record, 2019). Més tard, del 26 al 28 d'abril, hi passaran Korrontzi, Rascanya, Aljibe i Mujeres con Raíz
Xavier de Bétera. Foto: Joanra Estellés

Com ja és tradicional, el Xàbia Folk es presentarà amb un concert a la Casa de Cultura, que serà el preàmbul dels concerts que tindran lloc dues setmanes després a l'Envelat de la plaça de la Constitució i, l'últim dia al migdia, a l'Ermita de Santa Llúcia.

Enguany l'encarregat d'obrir el cicle a la vila de la Marina Alta serà el cantador Xavier de Bétera (5 d'abril, Casa de Cultura, 20 h), que presenta el seu disc Empremtes, on recorre pals i estils tradicionals de la música valenciana amb una bona colla de col·laboradors. Aquí podeu llegir l'entrevista que va oferir fa unes setmanes a Sons de la Mediterrània en la qual parla d'aquest nou àlbum.

El festival continuarà posteriorment el 26 d'abril amb l'emblemàtic grup de folk basc Korrontzi (Envelat de la plaça de la Constitució, 22.30 h). I el dissabte 27 d'abril, programa doble amb dues presentacions aquàtiques: el grup de ball folk de l'Horta Rascanya presentarà el seu darrer àlbum, Auia (Envelat de la plaça de la Constitució, 19 h) i el veterà grup de folk castellà Aljibe presentarà el disc Agua. Músicas tradicionals de la cuenca del Tajo (Envelat de la plaça de la Constitució, 22.30 h).

Finalment, el Xàbia Folk es tancarà del 28 d'abril al migdia, a l'Ermita de Santa Llúcia, amb la presentació del disc Las edades de la vida, on el col·lectiu murcià Mujeres con Raíz fa un repàs-homenatge a la veu femenina en els repertoris de la música tradicional del sud-est de la península Ibèrica amb cants domèstics, de feina, de festa...   

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
c. Mallorca, 221, sobreàtic · 08008 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]