Actualitzat el 04/04/2019

Menaix a Truà amb cornamuses

El grup s'envolta d'instruments tradicionals al Cornamusam d'Olot

Després de 27 anys, el festival de música tradicional Cornamusam d'Olot participa per primera vegada en una producció. Es tracta de Menaix a Truà i la Cobla del So Infinit, on el grup de pop-rock envoltarà el seu repertori amb les sonoritats de la música tradicional catalana. 
Menaix a Truà i la Cobla del So Infinit. Foto: Juan Miguel Morales

El sacaire Francesc Sans i el guitarrista Toni Xuclà (que forma Menaix a Truà al costat de Cris Juanico i Juanjo Muñoz) han capitanejat aquest projecte que atansa el repertori de cançons 'pop de flaire mediterrània' del grup a la sonoritat orgànica de les cornamuses i les percussions, i que s'estrenarà el dissabte 25 de maig a la sala El Torín d'Olot (19 h). Després, la idea és que l'espectacle es pugui portar per altres llocs. 

Els integrants del grup s'envoltaran en aquesta producció, a més de Francesc Sans a la direcció, de les cornamuses de Marta Coll, Oriol Admetlla, Martí Virgili Raquel Pascual, així com del percussionista Titus Prats.

Tot i tenir personalitats artístiques molt diferents, Toni Xuclà i Francesc Sans es coneixen de fa temps i han treballat en molts projectes al voltant de la música folk i l'arrel mediterrània. Fa anys van coincidir en el projecte Giny, Seny, que Xuclà va produir al voltant de la música tradicional i les sonoritats i que es va impulsar des del festival FIMPT de Vilanova i la Geltrú. Aquell espectacle, en el qual ja bufava un jovenet Francesc Sans, va plasmar-se també en un gran disc editat per Tram el 1998. 

"Cadascú segueix el seu camí, però sempre esperes aquell dia en què et puguis retrobar, i ara ha cristal·litzat", explica Sans, que en veure l'espectacle Menaix a banda, on el grup Menaix a Truà arranjava el seu repertori per a banda de vents, ja va començar a imaginar que aquelles cançons, envoltades de cornamuses, podien agafar una nova volada. "Tot i que aquí no hi acabem d'estar acostumats, sempre hi ha hagut molts grans músics de pop, com ara Sting, que s'han envoltat d'aquest so. Aportar els nostres sons aborígens a un so més global és interessant, però per sobre de tot, el que crec és que aquests concerts poden oferir una bona estona i ajudar el públic a ser una mica més feliç", conclou el sacaire, que també agraeix la complicitat en aquesta proposta del festival Cornamusam d'Olot, on l'any passat ja va participar amb una sessió de house aborigen al costat de Marcel Casellas.

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
c. Mallorca, 221, sobreàtic · 08008 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]