Isaïes Albert | Actualitzat el 23/06/2019

Dénia és terra d’encontres

Santiago Auserón 'Juan Perro' és l'última incorporació al festival Música al Castell

El festival Música del Castell de Dénia també acollirà el flamenc de Rocío Márquez, la fusió de Gabacho Maroc i el treball conjunt de Pep Gimeno 'Botifarra' amb Ahmed Touzani, entre altres artistes. Pancho Amat cau del cartell per la cancel·lació de la seva gira.

Santiago Auserón 'Juan Perro' tocarà al festival el 19 de juliol. Foto: Xavier Mercadé

Des de l’any 1992 el castell de Dénia també es construeix amb música d’arreu del món. Això sí, com a bona fortalesa costera que és, les músiques de la Mediterrània són part essencial del festival que acull cada estiu des de ja fa 28 edicions.

Aquest any el Música al Castell de Dénia se celebrarà del 15 al 21 de juliol i incorporarà sonoritats més llunyanes que les que se solen a sentir habitualment al festival. Santiago Auserón ‘Juan Perro’, l’últim cap de cartell afegit, portarà la tradició afrocubana fusionada amb ritmes nord-americans com el blues o el jazz. Tot això, en un format intimista que desplegarà l’artista el 19 de juliol a l’escenari del castell.

Abans serà el torn de Rocío Márquez, que farà el seu concert el dia 18, emmarcat en la gira de presentació del seu nou treball, Visto en el jueves (Universal Music, 2019). En aquest disc, la cantaora flamenca s’apropia del cante i els pals flamencs tradicionals per exposar-se al públic a través dels seus sentiments i inquietuds personals.

L’últim cap de cartell, Gabacho Maroc, tocarà el 20 de juliol amb la seva fusió de jazz i música nacional magribina. És un jove grup que amb poc més de cinc anys de trajectòria s’ha guanyat el respecte de crítica i públic amb els seus dos discos publicats: Bissara (Label Oued, 2014) i Tawassol (Cristal Records, 2018).  

Durant el festival, que tindrà lloc als escenaris del Castell i de la plaça del Consell de Dénia, també hi trobarem altres músics. Pep Gimeno ‘Botifarra’ i Ahmed Touzani hi seran el 16 de juliol amb el seu espectacle De banda a banda del Mediterrani, mentre que Xavier de Bètera defensarà un dia després el seu primer treball en solitari, Empremtes (Temps Records, 2019). Per la seva banda, el grup de percussió Batuka Katuba inaugurarà el festival pels carrers de la ciutat el dia 15, i la Colla de Dolçainers ‘El Falçó’ farà l’acte de cloenda amb un concert el diumenge 21.


FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
c. Mallorca, 221, sobreàtic · 08008 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]errock.cat