Isaïes Albert | Actualitzat el 05/07/2019

Passant fronteres des de Banyoles

El festival Ethno Catalonia celebrarà la quarta edició entre el 5 i el 14 de juliol

Oferint un cartell farcit d'estils d'arreu del món, l'Ethno Catalonia arriba un any més a la població de Banyoles. La versió del circuit Ethno a Catalunya serà residència artística d'una quarantena de músics i seu d'onze concerts gratuïts a la ciutat del Pla de l'Estany.
Hamsa Hamsa serà un dels grups participants al festival. Foto: Arxiu Ethno Catalonia

A Banyoles s’inicia aquest cap de setmana un període d’intercanvis culturals que any rere any va tenint més acceptació. La música és l’excusa, sí, però també la protagonista. Joves arribats d’arreu del món se citen anualment als Ethnos que s’organitzen a una vintena de països. Es tracta d'un campus-folk on s’intercanvien coneixements, tècniques i sonoritats. Tallers i jam sessions pels bars de la ciutat se sumen als concerts per fer d’aquest un festival d'allò més complet.

El 25è Festival Folklòrlic de la Fundació Foment de la Sardana de Banyoles serà l’arrencada d’aquest encontre internacional d’artistes, i acollirà una variada representació de danses de països diversos. Serà la tarda d'aquest 5 de juliol a les 21.15 h als voltants del Nou Estadi Municipal.

El dissabte 6 de juliol el Cor Kumbalawé actuarà a l’Auditori de l’Ateneu a les 19 h. Serà un concert que servirà per fomentar l’expressió vocal i corporal amb treball de grup. Tot i el seu nom exòtic, aquesta agrupació té un gran vincle amb la població gironina, ja que organitza periódicament activitats a diferents centres municipals.

Poques hores després serà el torn de Hamsa Hamsa, que serà present també el dissabte 6 a les 21 h a l’escenari de la plaça Major. Hamsa Hamsa és un grup format a Barcelona per músics d’orígens diversos, amb la música sefardita i d’arrel oriental com a inspiració per fer les seves fusions més personals amb jazz o rock.

 
Criatures oferiran un concert on presentaran el seu disc 'Praxinoscopi'. Foto: Juan Miguel Morales

El diumenge 7 el duet Criatures, integrat per l'acordionista Marçal Ramon i el graller Ivò Jordà, presentarà el seu segon disc, Praxinoscopi (Microscopi, 2019). A les 21 h la Plaça Major tornarà a rebre músics a l’escenari, però en aquest cas amb la proposta de cambra d’arrel amb composicions pròpies que ens ofereix el duet català.

Al llarg de la setmana l’Ethno Catalonia acollirà els concerts de molts més artistes: Drop Collective (8 de juliol), Big Cat de Música Llatina (11 de juliol), Gemma Abrié (12 de juliol) i Haga Que Pase (13 de juliol).

A banda, l’agenda es completarà amb una vetllada de concerts individuals; una oportunitat per als músics participants d'oferir la seva pròpia música dels diversos racons del món des dels quals venen. Això serà el dimarts 9 de juliol al mateix escenari de la plaça Major. També hi trobarem una jam session dimecres 10 a la terrassa de l'Ateneu Bar. A les 21 h, amateurs i professionals tindran un punt d’encontre per barrejar totes les seves músiques.

La cita es tancarà a les 21 h del diumenge 14 de juliol a l'esmentada plaça. Serà el concert de l’Ethno Orquestra, una agrupació que engloba els quaranta músics participants en aquest projecte i que oferirà el repertori treballat de manera conjunta. Després d’haver participat a l’Ethno d’altres països i haver conviscut els darrers dies a Banyoles, l’Ethno Orquestra serà la prova que confirma la bona dinàmica d’aquest intercanvi musical i cultural.


El concert final de l'Ethno Orquestra tancarà la quarta edició del festival. Foto: Arxiu Ethno Catalonia

Navega per les etiquetes

Ethno CataloniaBanyolesCriatures

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
c. Mallorca, 221, sobreàtic · 08008 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]