Actualitzat el 09/07/2019

Camells, veus i acordions al Vendrell

El 31è Música a la Vila omple de folk cada dimecres d'agost

És un dels cicles estiuencs de música més veterans i emblemàtics. El proper 7 d'agost aixecarà el teló una nova edició, la XXXI, del Música a la Vila del Vendrell. Com sempre, tots els concerts són a la plaça del Tívoli (22 h, entrada gratuïta).
Alidé Sans. Foto: Arxiu Música a la Vila

El primer dia del Música a la Vila, a més del concert de nit hi haurà una cercavila de tarda. A partir de les 19 h, la companyia Xarop de Canya passejarà el seu espectacle itinerant Camells: un viatge a còpia de músiques, danses i malabars, amb parada en tots els territoris on els camells tenen un paper destacat: de l'Índia a Macedònia passant pel Marroc, Síria, Egipte, Grècia, Tunísia, el Líban, Israel, Bulgària, Turquia, Macedònia... El mateix dimecres 7, ja a la nit, serà el torn de la cantautora aranesa Alidé Sans (veu, guitarra i acordió), que actuarà acompanyada del guitarrista Paulin Courtial.

El dimecres 14 d'agost arribaran al Vendrell uns històrics del folk basc, Korrontzi. El quartet encapçalat pel trikitilari Agus Barandarian incorpora al directe els sons d'instruments genuïns com l'alboka i la txalaparta i vesteix de nous arranjaments el repertori tradicional.

La guanyadora del Concurs Sons 2018, la cantant Clàudia Cabero, es presentarà el 21 d'agost amb la seva proposta de cançons pròpies amarades d'arrel i folk i amb els seus fidels col·legues, Sandra Monfort (guitarra i veu) i Guillem Aguilar (baix), quan tot just ha enllestit el seu nou disc, Aorta (U98, 2019), que presentarà a la tardor a Barcelona i a la Fira Mediterrània de Manresa.

Per acabar, el dimecres 28 d'agost el Música a la Vila es tancarà amb el grup de polifonia tradicional catalana Tornaveus. El quintet integrat per Jaume Ayats, Anaís Falcó, Ester G. Llop, Heura Gaya i Iris Gayete ofereix un repertori divers i didàctic que recorre els diversos àmbits i registres en què s'ha cantat a veus arreu dels Països Catalans, de la taverna a l'església i de les cançons de bressol a les de pandero.

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
c. Mallorca, 221, sobreàtic · 08008 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]