Actualitzat el 25/07/2019

Divendres flabiolaire a les Santes

Jazzcat, la Cobla Sant Jordi amb Roger Mas i la Cobla Contemporània, a les festes de Mataró

Mataró celebra enguany els 300 anys de la primera menció documentada dels flabiols a la ciutat. El petit  instrument tindrà un gran protagonisme aquest divendres 26 de juliol, en plena festa de les Santes, amb les actuacions de JazzCat, la Cobla Sant Jordi amb Roger Mas i la Cobla Contemporània
JazzCat Foto: Arxiu del grup 

Ben recentment s'ha pogut visitar al Museu Arxiu de Santa Maria l'exposició El Flabiol a Mataró, organitzada conjuntament amb l'associació Els Garrofers, que ha aplegat documents i fotografies sobre els antecedents d'aquest insturment i la presència sostinguda en la vida cultural, associativa i festiva de la capital maresmenca.

Aquest divendres 26 de juliol, l'instrument tindrà un protagonisme triple a les festes de les Santes. Per començar, el Concert de Barram, al migdia al pati de la Residència Sant Josep, anirà a càrrec de JazzCat, quartet que du el flabiol al terreny del jazz -en companyia de guitarra, contrabaix i bateria- i de diversos patrons de la música popular: bolero, tango, rumba... En acabar el concert, els músics encapçalaran la cercavila que anirà fins a la plaça de Santa Maria, on hi haurà l'inici de la Barram i el repic de campanes.

El flabiolaire de JazzCat, Xavi Torrent, és també integrant de la Cobla Sant Jordi, que actuarà el mateix divendres, a les 21.00 h, a l'escenari Espigó del Passeig Marítim, amb un dels projectes més exitosos de tots els que han fet per dur la sonoritat de la cobla a nous terrenys musicals: el que els ha unit amb el cantautor solsoní Roger Mas i el seu pianista i arranjador de confiança, Xavier Guitó.
I encara més flabiol i més cobla heterodoxa en la mateixa nit de Santes: a la plaça de la Muralla, a partir de les 22.00 h, hi haurà ballada de sardanes amb l'atípica Cobla Contemporània, agrupació a qui agraden tant les indumentàries vistoses com les adaptacions desvergonyides de grans èxits de tota mena.    

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
c. Mallorca, 221, sobreàtic · 08008 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]