Actualitzat el 31/07/2019

RIU i Ballaveu, junts a Portugal

Actuaran al festival Tradidanças

Dues de les formacions referencials de l'actual escena folk, RIU i Ballaveu, han unit esforços i actuaran plegats representant la música i la dansa tradicional catalana en el festival Tradidanças, que reunirà activitats de cultura popular, música i natura entre l'1 i el 4 d'agost a Carvalhais, a Portugal. 
RIU + Ballaveu: Rubén Fajardo, Patri Garcia, Arnau Barrios, Xavi Rota i Ricard Ros

El grup RIU actuarà els dies 1 i 2 d'agost al festival Tradidanças, una interessant trobada artística i cultural impulsada recentment a Carvalhais -San Pedro do Sul, al sud de Porto-, al voltant de la dansa, la música, les tradicions i la natura. Però no ho farà sol, ja que per a l'ocasió comptarà amb la col·laboració del duet Ballaveu. A més, per suplir les absències del guitarrista Ciscu Cardona i el baixista Iu Boixader, els RIU comptaran en aquestes actuacions amb un altre col·lega de confiança: el portuguès Luis Peixoto al busuqui.

El Tradidanças ofereix en quatre dies una atapeïda programació plena de tallers de tota mena sobre músiques d'arreu del món, xerrades al voltant de l'ecologia i les activitats tradicionals, concerts, etc. En un festival com aquest, que programa activitats al llarg de tota la jornada, els Ballaveu faran també un parell de tallers de dansa previs als concerts, a més de cantar amb els RIU i dirigir les ballades nocturnes, mentre que un dels integrants dels RIU, Ricard Ros, farà també un taller de melodies catalanes amb els whistles.

La relació entre RIU i Ballaveu ve de fa temps. A banda d'anar coincidint en escenaris i festivals, el duet ja va participar a la presentació del quart disc de la banda del Baix Llobregat, Delta (autoeditat, 2018). A més, alguns dels músics de RIU han coincidit amb els Ballaveu en els concerts de presentació de Fok (Satélite K, 2017), el doble disc dedicat a la música catalana de l'acordionista basc Kepa Junkera. Per tot plegat, quan va sorgir l'oportunitat d'anar al Tradidanças, els integrants de RIU de seguida van pensar en els Ballaveu per dur la dansa i els sons catalans a terres portugueses.Detall del cartell del Tradidanças 2019

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
c. Mallorca, 221, sobreàtic · 08008 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]