Actualitzat el 07/09/2019

Un mestre lletrista

Les adaptacions al català de Josep Maria Andreu, al Club Trébol

El programa Club Trébol de Ràdio 4 aixeca el teló aquest dissabte 7 de setembre amb una nova temporada i un especial dedicat a les adaptacions al català d’èxits internacionals fetes per un lletrista d’excepció: Josep Maria Andreu.

 
Josep Maria Andreu

A principis dels anys seixanta, els promotors de la Nova Cançó Catalana van demanar la implicació en l’adaptació i la creació de noves lletres a escriptors rellevants, principalment poetes. Va ser així com van entrar a ser part important del moviment personalitats com Jordi Sarsanedes, Jaume Picas, Ramon Folch i Camarasa i Josep Maria Andreu.

Aquest darrer, Josep Maria Andreu i Forns, va néixer a Barcelona el 27 de novembre de l'any 1920 i va morir a la mateixa ciutat el 21 de març de 2014.  Guanyador del premi Carles Riba de poesia, seves són algunes de les millors adaptacions al català fetes a partir de tota mena de repertoris internacionals. Del “Desafinado” d'Antonio Carlos Jobim a "People", de Barbra Streissand. Del “Ne me quitte pas” de Jacques Brel a la "Suzanne" de Leonard Cohen. Dels boleros de Los Panchos al “My Way” immortalitzat per Frank Sinatra. De l’olímpica “Friends for Life”, d’Andrew Lloyd Weber a l’"Enamorada" d'Augusto Algueró. Totes aquestes cançons seran les protagonistes aquest dissabte 7 de setembre del programa Club Trébol a Ràdio 4.

El Club Trébol va ser un local de Barcelona on, als anys quaranta, van conviure músics catalans de generacions d'abans i després de la Guerra Civil. Per això dona nom a un programa que repassa les trajectòries, la vida i l'obra de destacats músics dels segles XX i XXI. S'emet a Ràdio 4 els dissabtes de 18 a 19 h i els dilluns a la mitjanit, i també pot  escoltar-se a la xarxa o descarregar-se com a podcast.

Navega per les etiquetes

Josep Maria AndreuversionsClub Trébol

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
c. Mallorca, 221, sobreàtic · 08008 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]