Actualitzat el 15/09/2019

Danses gitanes a l'Alfolí de la Sal

L'espai de l'Escala acull una mostra fotogràfica de Jacques Léonard

Aquest divendres 20 de setembre s'inaugurarà a l'Alfolí de la Sal, a l'Escala (20.15 h), l'exposició de fotografies Danses gitanes, de Jacques Léonard, que es podrà visitar fins al 3 de novembre. Prèviament, hi haurà ball amb gitanos catalans i del Rajasthan.  
Una de les fotografies de Jacques Leonhardt que formen part de la mostra Foto: Jacques Le
éonard / Museu de la Sal


A mitjan segle passat, el fotògraf francès Jacques Léonard es va integrar en les diverses comunitats dels gitanos catalans i en va documentar amb multitud de fotografies les festes i la vida quotidiana, de les barraques de Montjuïc a les sales de festes de Gràcia. Una mostra d'aquest material, el referent al ball i la festa, es podrà visitar a l'històric espai de l'Alfolí de la Sal, coincidint amb la Festa de la Sal de l'Escala. Precisament, en aquest poble empordanès va ser on va morir Léonard, l'any 1995.

A més, una estona abans, a les 19.00 h, el mateix espai acollirà un espectacle de cants i danses dels gitanos de Catalunya i del Rajasthan, la regió de l'Índia d'on va partir, molts segles enrere, la diàspora gitana, que va arribar a terres catalanes el segle XV. Concretament, actuaran els músics i ballarins Sayari Sapera, Shera Nath, Nijam Kahn, José Santiago, Santos Amaya i Abraham Jiménez.  

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
c. Mallorca, 221, sobreàtic · 08008 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]