Actualitzat el 05/11/2019

Poemes, pintures i cançons

Clàudia Cabero presenta 'Aorta' al Teatre de Sarrià aquest 8 de novembre

El passat 13 d'octubre, tot just un any després de guanyar el concurs Sons 2018, la cantant Clàudia Cabero va presentar el disc Aorta (U98, 2019) a la Fira Mediterrània de Manresa. Aquest divendres 8 de novembre, ho farà al Teatre de Sarrià, a Barcelona (21 h).  
Clàudia Cabero Foto: Juan Miguel Morales

Per anar fent boca, a partir d'aquest dimarts 5 de novembre, al vestíbul del Centre de Sarrià, hi haurà una exposició de pintures de la polifacètica artista barcelonina Rosa Maria Arrazola, que ha elaborat una sèrie de làmines inspirades en les cançons d'Aorta. Precisament una de les dues adaptacions de poemes d'Arrazola que la cantant ha inclòs al disc, "Dona-Dindi", ha estat escollida com a finalista del XII Certamen Terra i Cultura, que patrocina el celler Vall Llach. D'una conversa entre la cantant i l'artista plàstica, a més, va sorgir el títol del disc, Aorta, que fa referència a l'artèria principal del cos i al concepte de bategar i de bombar sang i emocions.

El repertori del treball es completa amb alguna altra adaptació ("Després de somiar amb tu", de Joan Margarit, arquitecte com la cantant), cançons d'autoria pròpia que configuren un imaginari íntim i propi, de la ciutat de Lisboa a l'ombra i la frescor del llimoner, i mirades pròpies a la música tradicional, incloses una suite sobre el repertori en bona part popularitzat per Coetus i una versió del "Cant dels ocells". 

Al concert, tal com va fer a Manresa, Cabero (veu, loops i teclats) es presentarà amb la formació gran: hi serà el productor del disc, Pau Romero (guitarra elètrica i sintetitzadors), i també Sandra Monfort (guitarra espanyola i veu), Guillem Aguilar (baix) i Andreu Moreno (percussió). I a més, hi haurà alguns convidats especials...

Posteriorment, Clàudia Cabero seguirà presentant les cançons d'Aorta al llarg del novembre i en el marc del Circuit Folc. El dia 23 serà al Teatre Ateneu de Celrà, i el dia 30 serà al passeig Ciutat de Girona de Salt, en el marc del Mercat de Nadal.  

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
c. Mallorca, 221, sobreàtic · 08008 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]