Actualitzat el 19/11/2019

Dues veus que s'enfilen

Les Tarta Relena actuen al CAT i a Salt en el marc del Circuit Folc

El duo Tarta Relena continua actuant aquesta tardor en el marc del XIV Circuit Folc. Després de presentar-se a la Fira Mediterrània de Manresa i al Càntut de Cassà de la Selva, aquest divendres 22 de novembre seran al CAT de Gràcia. I una setmana després, el 29, a l'Ateneu Popular Coma Cors de Salt.
Tarta Relena a la Fira Mediterrània 2019 Foto: Txus Garcia - Fira Mediterrània

Tot i que és un projecte de creació ben recent, el duo Tarta Relena, format per Marta Torrella i Helena Ros, ja s'ha convertit en una de les propostes més engrescadores del panorama del folk català. Ben bé com dues corretjoles que no paren d'enfilar-se i entrellaçar-se. Dues veus que es troben a vegades amb una cruesa expressionista, a vegades amb punts experimentals, però amb una estètica vocal inequívocament incrustada en l'espai mediterrani. Les vuit peces del primer treball, Ora pro nobis (The Indian Runner, 2019), abasten cants de feina, tonades sefardites, balls mallorquins, versions del rebético grec, cants devocionals en llatí amb ambientacions electròniques, romanços tradicionals i un atrevit empeltament entre Maria del Mar Bonet i Björk.  

 
Tarta Relena a la Fira Mediterrània 2019 Foto: Txus Garcia - Fira Mediterrània

Abans de reprendre les actuacions del Circuit Folc, les Tarta Relena van participar el passat divendres 15 de novembre al festival Les Automnales de Thau, a la localitat occitana de Mesa, gràcies al projecte euroregional "La Passarel·la", que comparteixen l'associació occitana Le Silo, la Fira Mediterrània de Manresa i l'Ajuntament de Palma. 
FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
c. Mallorca, 221, sobreàtic · 08008 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]