Actualitzat el 02/12/2019

Cançons 'globals' entre l'arrel i l'electrònica

Anna Ferrer, al Tradicionàrius de Ràdio 4

La cantant menorquina Anna Ferrer tancarà la participació al Circuit Folc 2019 el proper 15 de desembre al Cafè del Teatre de Lleida. Abans, però, ha passat pel programa Tradicionàrius a Ràdio 4 per presentar el segon disc com a solista Krönia (Audiovisuals de Sarrià, 2019).
Anna Ferrer Foto: Arxiu de l'artista

Amb el bagatge que li han donat experiències com ser integrant del grup menorquí de folk S'Albaida (grup on va entrar amb 14 anys i on va decidir-se a ser cantant en lloc de flautista), Anna Ferrer va publicar el disc Tel·lúria (AdS, 2017). Ara presenta Krönia, un projecte on explora una nova faceta: arran de l'experiència de participar a Oceanes, de Clara Peya, va decidir-se a combinar el folk i el so d'arrel orgànica -amb elements de músiques populars d'arreu del món, especialment de Sud-amèrica- amb l'experimentació amb l'electrònica.

Per dur a la pràctica aquest àlbum, Anna Ferrer va obrir una 'guerra pactada' amb el productor Panxi Vadii: aquest es convertiria en el defensor a ultrança de l'experimentació electrònica, mentre que la cantant estiraria la corda cap a la banda del folk i la tradició. El resultat és un disc que mira d'obrir debats reflexius i que inclou cançons polièdriques i profundes com "Ploraràs", "Sol sin luna", "Cachito de pan", "Ens perdono", "Tres lágrimas"... Peces que sonaran en el programa Tradicionàrius a Ràdio 4 d'aquest dissabte 30 de novembre combinats amb altres cançons de la cantant, com ara la seva versió de "Sa núvia d'Algendar", inclosa en l'homenatge que diversos músics menorquins han fet recentment a la històrica formació Traginada, la versió de "Roseret de roses blanques" que va cantar al costat de les seves dues àvies i que va incloure al disc Tel·lúria, o l'exuberant "Fandango de les mil flors" que cantava amb el grup S'Albaida.

Navega per les etiquetes

KröniaAnna Ferrer

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
c. Mallorca, 221, sobreàtic · 08008 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]