Actualitzat el 03/12/2019

Una ciutat i sis cordes

Dotze grans guitarristes graven un homenatge a l'escola guitarrística de Barcelona

12x6 (Segell Microscopi, 2019) és un llibre-disc amb 18 peces de totes les èpoques, arranjades per Fernando Alonso i interpretades per dotze grans guitarristes com un homenatge a la tradició que la guitarra ha tingut a la ciutat de Barcelona des del segle XVIII.
Fernando Alonso, amb la guitarra d'Antonio Torres (1864) que va pertànyer a Francesc Tàrrega
Foto: Casa Sors


El treball 12 x6 vol ser un triple homenatge: a la guitarra i a la ciutat de Barcelona, però també al mateix Fernando Alonso, recuperador de les figures de Miquel Llobet o Francesc Tàrrega, entre altres, a més de guitarrista i arranjador, i fundador de Luthier i Casa Sors.

Des dels temps de Ferran Sor, i a través de referents com Julián ArcasFrancesc Tàrrega, Miquel Llobet, Emili Pujol, Miquel Borrull, els Germans Regino i Eduardo Saínz de la Maza, Barcelona atresora una tradició de guitarristes genuïna i extraordinàriament rica i eclèctica. En aquest riu és on neden també, d'una manera o altra, Fernando Alonso, Carmen i Juan Becerra, Nora Buschmann, Feliu Gasull, Pedro Javier González, Stefano Grondona, Mario Mas, Ernest Martínez, Laura Mondielo, Toti Soler i Ekaterina Záytseva. Tots ells participen a 12x6, interpretant un repertori que combina clàssics arxipopulars i universals ("El tercer home", "La vie en rose", "Sabor a mi", "Noche de ronda", "Beguin the Beguine"...) amb clàssics de la música popular catalana ("El cant dels ocells", "Llevantina"). El disc es tanca amb un tresoret: el mateix Fernando Alonso interpretant i cantant el tango d'Enrique Santos Discépolo "Secreto" (Alonso va començar a cantar tangos a la ràdio a partir dels 12 anys).

El treball, que és el fruit de les idees i l'empenta de Víctor Cortina, inclou un perfil íntim de cadascun dels intèrprets i un retrat fotogràfic fet expressament per al projecte, a més d'un making off de l'enregistrament en DVD, que incopora també una 'guitarrada' a diversos espais barcelonins, on diversos dels participants es troben i toquen espontàniament.FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
c. Mallorca, 221, sobreàtic · 08008 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]