Actualitzat el 17/12/2019

El FIMPT torna al juliol

L'emblemàtic festival de Vilanova i la Geltrú celebrarà la 40a edició del 10 al 12 de juliol

En la seva llarga història, el Festival Internacional de Música Popular i Tradicional de Vilanova i la Geltrú, el FIMPT, ha conegut diversos formats i també diverses situacions en el calendari. Atenció, agendes. El 2020, coincidint amb l'edició quaranta, tornarà al juliol: es farà el cap de setmana del 10 al 12. 
Escenari principal a la plaça de la Vila, durant el FIMPT de 2011 Foto: Arxiu del festival

Els darrers anys, el FIMPT s'havia celebrat al juny. Anteriorment, també s'havia fet al setembre i a l'octubre. Però històricament, la major part de les edicions s'han celebrat en ple estiu, al mes de juliol; i aquest és el mes al qual tornarà per celebrar, l'any vinent, les quaranta edicions.

El FIMPT va celebrar la primera edició el 1981 (va consistir en sis concerts al llarg d'una tarda a la plaça de la Vila), i en la primera etapa va estar dirigit pel vilanoví Josep Albà, a més de comptar amb aportacions substancials de la comissió de la Festa Major i de gent com Miquel González (dels Grallers de l'Acord). Va ser un moment molt especial, ja que la recuperació de la gralla i la cultura popular a l'àrea del Garraf i el Penedès, que havia agafat embranzida des d'uns anys abans, va coincidir amb les ànsies per descobrir músiques d'arrel tradicional d'arreu i afinitats amb altres països i cultures.

Des d'aleshores, el FIMPT ha anat creixent i passant per diverses conjuntures, no sempre favorables, a més d'anar incorporant espais nous de Vilanova i la Geltrú. Vista en perspectiva, la trajectòria ha acompanyat a més el creixement de músics que avui són referents absoluts del folk, com ara Miquel Gil, Kepa Junkera, Alan Stivell i Elena Ledda, i també ha anat de la mà d'esdeveniments molt arrelats al territori, com ara la trobada de sacaires i lutiers Firasac. 

Navega per les etiquetes

Vilanova i la GeltrúFolkFIMPT

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
c. Mallorca, 221, sobreàtic · 08008 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]