Actualitzat el 31/12/2019

Cesc Gelabert inaugurarà el Dansàneu 2020

La 29a edició del Festival de Cultures del Pirineu, del 30 de juny al 5 de juliol a les Valls d'Àneu

El ballarí i coreògraf Cesc Gelabert obrirà el Dansàneu el 30 de juny a l’església de Santa Maria d'Escalarre), reflexionant, a través de diversos solos, sobre el rol del folklore en l’actualitat. També ballarà coreografies seves emblemàtiques, com la sardana "Enyor" de Ricard Lamote de Grignon.
Cesc Gelabert Foto: Arxiu Dansàneu

Gelabert és un dels primers caps de cartell avançats abans d’acabar l'any pels responsables del festival que organitza el Consell Cultural de les Valls d’Àneu. Ha estat en el marc d’un concert celebrat aquest dissabte, 28 de desembre, a les 20 hores, a l’Ecomuseu de les Valls d’Àneu, a Esterri, a càrrec del percussionista Arnau Obiols, que ha presentat el disc Tost (Segell Microscopi, 2019). Aquest concert ha servit per presentar també la imatge del Dansàneu 2020, encarregada a l’artista valenciana Paula Bonet, que ha fet una creació inspirada en elements característics de les Valls.

Un altre dels plats forts del festival de l’any vinent serà la proposta encàrrec del festival feta al grup El Petit de Cal Eril que, en diàleg amb la ballarina especialitzada en flamenc Montse Selma, actuarà també a Santa Maria d’Àneu el divendres 3 de juliol.

Una de les novetats del festival d’aquest 2020 és incloure un espectacle que mescla dansa, teatre i circ. Concretament, es tracta de la proposta de la companyia Nilak que lidera Oriol Escursell, inclosa dins el Pla d’Impuls del Circ que es va presentar recentment al Departament de Cultura. Nilak té com a objectiu acostar la cultura en viu, amb espectacles en directe, a zones mancades d’equipaments escènics, com és el cas de les Valls d’Àneu. Nilak actuarà a manera de cloenda de l’edició de 2020, amb un espectacle participatiu, el 5 de juliol a Món Natura Pirineus coincidint amb la cloenda del programa "Joves i Ciència" de la Fundació Catalunya - La Pedrera.

Navega per les etiquetes

Cesc GelabertDansàneuPetit de Cal Eril

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
c. Mallorca, 221, sobreàtic · 08008 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]