Actualitzat el 06/03/2020

"Aquí estem els del folk"

Criatures i Tarta Relena, Premis Enderrock a millor disc de folk per votació popular i de la crítica

L'Auditori de Girona va acollir ahir la gala dels Premis Enderrock de la música catalana. En l'àmbit del folk, després que ja se sabés el millor disc de l'any segons la crítica, atorgat a Tarta Relena, es va donar a conèixer el de millor disc per votació popular, que va recaure en el duet Criatures.  
Criatures Foto: Michal Novak

Praxinoscopi (Segell Microscopi, 2019), el segon disc del duet de cambra d'arrel Criatures, format per Marçal Ramon (acordió diatònic) i Ivó Jordà (gralla) va endur-se el premi a millor disc de folk per votació popular. En recollir el premi a l'escenari, Marçal Ramon va aprofitar per reivindicar un major suport i més projecció per als joves que treballen la música tradicional, i també que la indústria musical catalana normalitzi el sector de música d'arrel: "Aquí estem els del folk!".

Després de guanyar el Concurs Sons de la Mediterrània de l'any 2016 i de publicar el disc Taumàtrop (Picap, 2017), amb aquest treball han aprofundit en una proposta que arranja peces tradicionals dels Països Catalans -i també composicions noves- i esprem al màxim les possibilitats expressives dels seus instruments. Actualment han fet una residència de creació a l'Espai Marfà de Girona, i el proper 13 de març, a l'auditori Caputxins de Figueres, presentaran un nou format de quartet, reforçats pel percussionista Marc Vall i el contrabaix d'Iu Boixader.

També van recollir el premi un altre duo, en aquest cas de veu, les Tarta Relena, que han merescut el Premi Enderrock a millor disc de folk segons la crítica pel seu primer treball Ora Pro Nobis (Indian Runners, 2019), en què recreen un repertori variadíssim, però que té en el Mediterrani el centre de gravetat, de les tonades sefardites al rebetiko, passant pels cants de feina tradicionals mallorquins o el cant litúrgic en llatí.
  Tarta Relena Foto: Michal Novak

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
c. Mallorca, 221, sobreàtic · 08008 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]