Actualitzat el 04/08/2020

Entre el sol i la marinada

Els Capvespres musicals al Museu de la Mediterrània resisteixen i reivindiquen la música d'arrel

Els Capvespres musicals, les actuacions que tenen lloc cada agost al terrat del Museu de la Mediterrània mentre cau el sol, resisteixen i reivindiquen la música d'arrel. Avui mateix, 5 d'agost, el cicle s'obre amb la cantant menorquina Anna Ferrer. Seguiran Miquel Gil i un muntatge sobre Palmira Jaquetti.
Anna Ferrer
 
Sol de ponent, marinada de llevant i música d'arrel de petit format. Son els trets distintius d'un cicle que des de uns anys proporciona grans moments estiuencs al terrat del Museu de la Mediterrània. Enguany, el museu se suma a la celebració de l’Any Palmira Jaquetti Isant amb motiu dels 125 anys del seu naixement. Palmira Jaquetti és una de les moltes dones que, des d’un anonimat encara vigent, van contribuir a millorar el nivell cultural del país. Des de 1925 va participar de manera molt activa en les missions de recerca de cançons de l’Obra del Cançoner Popular de Catalunya, i va realitzar tasques molt importants al Baix Ter. Ara des del museu, s'ha produït l'espectacle "Palmira al Baix Ter", que podrà veure's el 21 d'agost (20 h). Amb la cantactriu Elisenda Rué, la guitarra i els arranjaments d'Izan Rubio i el guió i la direcció de Jordi Lara, l'espectacle fa un recorrregut pel territori i les cançons del Baix Ter de fa cent anys, quan Jaquetti les va recollir i documentar.

Abans, aquest mateix 5 d'agost (20 h), la cantautora menorquina Anna Ferrer oferirà en format acústic i recollit una revisió intimista del seu repertori, format tant per peces pròpies com per cançons tradicionals menorquines. I dijous 13 d'agost, el musicàs de Catarroja Miquel Gil presentarà a veu i guitarra el seu darrer treball Geometries (Temps Record, 2019), a més de fer un passeig per la seva trajectòria, alguímia única de poesia contemporània i patrons musicals valencians en concret i mediterranis en general.

Tot i que l’activitat és gratuïta, per garantir totes les mesures de seguretat i higièniques vigents, l’aforament és limitat i cal realitzar la inscripció prèviament al Museu. Més informació dels Capvespres musicals aquí​.

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
c. Mallorca, 221, sobreàtic · 08008 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]