Actualitzat el 21/08/2020

El folk refulgeix als patis

PATItaFESTA, a l'Arboç, i Els Altres, a Mataró, segueixen l'exemple del Pati Plah de Sant Cugat

Folk refulgent en la distància curta i en el caliu dels petits espais oberts i domèstics. Fa unes setmanes us parlàvem del festival Pati Plah, cicle autogestionat en un pati de Sant Cugat amb un cartell de categoria. I ja hi ha en marxa dos nous exemples: el PATItaFESTA, a l'Arboç, i Els Altres, a Mataró.
El duo Quedem en Paus, al Pati Plah de Sant Cugat Foto: Cugat.cat 

En temps de precarietat rampant i cultura matractada, allunyat dels grans tinglados promocionals i dels grans aparados mediàtics, el folk i els seus protagonistes segueixen fent via... Una mica com cantaven els UC: "Flors de baladre en un torrent / Tenen el cor de sol i vent / Viuen només d'alló que cau / Aigua de núvol i cel blau". Però no son marges de camins ni torrents els espais on darrerament creix el folk. Son els patis particulars.

El cicle PATItaFESTA, en un pati del carrer de l'Aigua de l'Arboç, va arrencar ahir 20 d'agost amb l'actuació del cantautor de Xàtiva Feliu Ventura, i continuarà avui mateix amb les cançons de taverna, el diatònic, el flabiol i el tamborí de dues ànimes músicals còmplices, Pau Vinyoles i Pau Benítez, aliats sota el nom artístic Quedem en Paus. Demà, 22 d'agost, serà el torn del graller sallentí Roger Andorrà, presentant el seu arriscat i estimulant projecte Electrogralla. I el cicle es tancarà el diumenge 23 d'agost amb el polifacètic guitarrista i productor valencià Borja Penalba cantant 'A cau d'orella'.

Pel que fa al cicle mataroní Els Altres, es presenta com una proposta autogestionada que seguirà el mateix model a principis de setembre, posant l'accent en la cultura de la capital maresmenca. El 5 de setembre, s'hi podrà veure l'espectacle Algunes coses meravelloses, amb Pep Ponsetí i direcció de Pere Vàzquez; el 6 de setembre hi actuarà Roger Andorrà presentant la seva Electrogralla; el 7 de setembre s'hi veurà Puppet Pro, espectacle per a adults amb improvisació i titelles; el 8 de setembre serà el torn de l'emblemàtic grup de folk i companyia de saraus La Coixinera; el 9 de setembre, rumba catalana, i més concretament mataronina, amb els incombustibles Rafalito Salazar, Miliu Calabuch i Johnny Salazar, i, per acabar, el 10 de setembre, es podrà assistir al procés creatiu del trio format pel flabiolaire Pau Benítez, l'acordionista Blai Casals i el graller i clarinetista Manu Sabaté

Navega per les etiquetes

Mataról'ArboçSant CugatpatisFolk

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
c. Mallorca, 221, sobreàtic · 08008 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]