Actualitzat el 01/09/2020

Veles llatines i concerts 'salerosos'

Josep Tero i Pep Gimeno 'Botifarra', entre altres, a la Festa de la Sal de l'Escala

L'Escala celebrarà la XXIII edició de la Festa de la Sal -adaptada a les normes sanitàries- els dies 12, 18 i 19 de setembre. A més de les activitats relacionades amb la memòria de la gent de mar, hi haurà un doble concert 'd'arrel i amb 'salero'', protagonitzat per l'escalenc Josep Tero i el xativí Pep Gimeno 'Botifarra'.
Festa de la Sal Foto: Museu de l'Escala - Miquel Bataller

Comencem pel final. La XXIII Festa de la Sal culminarà el dissabte 19 de setembre a la plaça de Catalunya amb un 'doble concert d'arrel i amb 'salero'': primer, el cantautor empordanès Josep Tero presentarà, acompanyat de l'acordionista Ferran Martínez i el violinista Juan Aguiar, el seu darrer disc, Fugir per salvar-se, on interpreta música sefardita i cançons de trobadors. Després, l'emblemàtic cantaor Pep Gimeno 'Botifarra', acompanyat de la seva rondalla, es posarà a cantar cançons valencianes de tradició oral. I potser en canta més de mil, perquè les du a la butxaca lligadetes amb un fil.

Una setmana abans, el 12 de setembre, es farà a la Mar d'en Manassa la Cantada Marinera de la Festa de la Sal, amb les actuacions d'Oreig de Mar i La Vella Lola (12 h) i Mar Endins i Tres de Ronda (17 h). Mentre es fan aquestes actuacions, les barques de vela llatina faran una passejada per les aigües dels voltants. 

El divendres 19 de setembre a l'Alfolí de la Sal (19 h), hi haurà coferència, video i exposició. El tècnic en Patrimoni Jaume Badias i la directora del Museu de l'Escala, Lurdes Boix, presentaran la sol·licitud de la Festa de la Sal per ser declarada Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la Unesco, i s'inaugurarà l'exposició La Festa de la Sal, la memòria de la gent de mar

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
c. Mallorca, 221, sobreàtic · 08008 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]