Actualitzat el 28/09/2020

Emergència mediterrània, ciutadania en resistència

La Mostra Viva del Mediterrani, a València de l'1 al 18 d'octubre

La Mostra Viva del Mediterrani celebra una nova edició en diversos espais de la ciutat de València, de l'1 al 18 d'octubre i sota el lema "Emergència mediterrània, ciutadania en resistència". En l'apartat musical, hi haurà concerts com els dels xipriotes Monsieur Doumani i els napolitans Stefano Saletti i Banda Ikona.
El trio xipriota Monsieur Doumani Foto: Panagiotis Mina

Per segon any, la programació musical de la Mostra, la Trobada de Música del Mediterrani, tindrà l'epicentre el barri mariner del Cabanyal-Canyamelar. Al teatre El Musical s'hi faran quatre concerts: el grup valencià de flamenc-fusió Reina Roja (9 d'octubre); Giraluna, homenatge col·lectiu a les cançons de Luís Eduardo Aute (10 d'octubre); l'animat trio xipriota Monsieur Doumani amb la seva proposta de pop-folk-psicodèlic (12 d'octubre) i el napolità Stefano Saletti amb la seva Banda Ikona proposant un viatge pels sons i tradicions d'arreu del Mediterrani (13 d'octubre).

Però hi haurà més música en altres espais de la ciutat. Al metro de València s'estrenarà el Concert per a trens de metro i banda, de l'artista sonor Ferrer-Molina (8 d'octubre), a La Nau de la UV es presentarà el I Congrés de Música i Ciència del Mediterrani (13 d'octubre), presentant els continguts d'un esdeveniment que es farà del 27 al 29 de novembre entre València i Sarajevo. I el 18 d'octubre, al Claustre Gòtic del Centre del Carme Cultura Contemporània, l'Agrupació Musical Gayano Lluch farà un homenatge a les grans bandes sonores de l'immens compositor romà Ennio Morricone

L'Associació Mostra Viva del Mediterrani va néixer el 2013, com a resposta al tancament de la històrica Mostra de València, Cinema del Mediterrani. L'objectiu era recuperar tres esdeveniments promoguts per l'Ajuntament de València als anys vuitanta del segle passat, pensats amb un marc mediterrani, en tres àmbits diferents: cinema, música i literatura. En la seva nova etapa, la Mostra ha incorporat també cicles de circ, narració oral, arts visuals, debats i acció educativa, així com l'Aplec de Dansa.

Segons exposen els organitzadors a la presentació de la Mostra, "la mediterraneïtat és un bé comú, amb unes arrels i una història compartida (...), i això té el seu reflex tant en la música com en les altres manifestacions artístiques". Enguany, la programació de la Mostra Viva del Mediterrani s'ha concebut com "una mostra de resistència a tots els nivells" i s'estructura al voltant del concepte d'emergència. Emergència climàtica, emergència cultural i emergència ciutadana. Davant d'aquests tres fronts, la Mostra proposa "una trobada de persones, d'artistes, de les diverses cultures que banyen el Mediterrani".

En el marc de la Mostra, a més de música, dansa, circ i cinema, hi haurà un interessant Encontre d'Escriptors del Mediterrani i Narració Oral, que s'inaugurarà el 15 d'octubre a l'Insitut Francès (19 h) amb el debat 'La Pesta i les seues metàfores. Recordant Albert Camus', amb la participació dels escriptors Bouziane Khoja, Boualem Sansal i Maissa Bey.

A més, del 2 al 31 d'octubre, es podrà visitar l'exposició multimèdia amb realitat augmentada Instruments musicals africans tradicionals de la col·lecció del Museu del Bardo d'Alger.

Navega per les etiquetes

Mostra Viva del Mediterrani

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]