Actualitzat el 02/10/2020

Camarón, l'home dibuixat

Irene Mala i Salva J. Romero dediquen un llibre d'il·lustracions al llegendari cantaor andalús

José Monge Cruz (San Fernando, 1950 - Badalona, 1992): Camarón de la Isla, emblema dels gitanos, de la música i de la llibertat. Però també una persona tímida i turmentada. La dibuixant Irene Mala i l'escriptor Salva F. Romero l'han retratat i celebrat en un llibre esplèndid: La alegría y la pena.
Tres de les il·lustracions del llibre

El proper 5 de desembre es compliran 70 anys del naixement de Camarón de la Isla. Per celebrar-ho, la dibuixant sevillana Irene Mala li ha dedicat una biografia il·lustrada encantadora, publicada pel segell Reservoir Books de l'editorial Random House. Ho ha fet amb la col·laboració especial de l'escriptor també sevillà Salva F.Romero, de la mateixa manera que els inoblidables discos que Camarón va gravar entre 1969 i 1977 no podien entendre's sense 'la col·laboració especial' de Paco de Lucía.

L'amistat amb el guitarrista d'Algesires, les arrels familiars, la infància a San Fernando -on, a causa del seu aspecte, menut i ros, un oncle va posar-li el sobrenom que portaria per sempre més–, la Venta de Vargas on cantava i s'amagava de la guàrdia civil, els tablaos madrilenys, les ganes d'innovar, els amics i artistes del seu entorn, el triomf arreu del món, la dimensió llegendària del seu cant i els problemes amb les drogues protagonitzen els diversos capítols d'un llibre que destaca tant per les il·lustracions com pels textos, que sintetitzen de manera clara, entenedora i elegant, però també poètica, la vida de l'irrepetible músic andalús.

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]