Actualitzat el 19/10/2020

De Múrcia a l'Iran

Cicle de conferències al Museu de la Música sobre alguns dels seus instruments més destacats

Aquesta tardor, el Museu de la Música de Barcelona acull el cicle de conferències virtuals 'Els instruments musicals en estudi', en què destacats especialistes comentaran aspectes relacionats amb la història d'alguns dels instruments més destacats del fons del Museu.
Alguns dels instruments que protagonitzen el cicle Foto: Museu de la Música

La primera sessió tindrà lloc aquest dijous 22 d'octubre a les 18 h. El documentalista Tomás García Martínez parlarà sobre la música tradicional i l'artesania organològica a Múrcia, a partir de la guitarra Alcañiz de la col·lecció del museu, i comentarà aquesta nissaga murciana de constructors.

El dijous 5 de novembre, el guitarrer i restaurador d'instruments de corda polsada Joan Pellissa, comentarà la reproducció facsímil del guitarró Josep Massaguer (Barcelona, 1700-1750). El dijous 19 de novembre, cap a l'orient amb el músic i investigador Mahdi Gheitasi, intèrpret de daf, dutar, darbuka i altres percussions, que presentarà les seves recerques sobre música folklòrica a l'Iran, especialment a la part kurda i a la província de Khorasan. El 3 de desembre, el musicòleg i fortepianista Pablo Gómez Ábalos i l'organòloga Kerstin Schwarz comentaran les característiques del clavecin roïal i la seva concepció d'instrument 'per al sublim'. I finalment, el 17 de desembre, tindrà lloc l'única sessió presencial del cicle: Sofía Martínez Villar, flautista i divulgadora, comentarà les innovacions del londinenc Richard Potter (1726-1806) en l'organologia de la flauta.

L'accés a les conferències és lliure amb inscripció prèvia a [email protected] 

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]