Actualitzat el 04/11/2020

Mariza canta Amália

El 20 de novembre publicarà un disc monogràfic dedicat a la gran cantant de fados

Aquest 2020 es commemora el centenari de la gran cantant de fados Amália Rodrigues. Entre els músics que la recorden hi ha Mariza, que el proper 20 de novembre publicarà el disc Mariza canta Amália (Warner). De moment, ja pot escoltar-se el primer senzill: "Lágrima". 
Mariza

Mariza festejarà els seus primers vint anys de carrera dedicant tot un disc a la cantant Amália Rodrigues, de la qual enguany es commemora el centenari. "Sento que aquesta és la millor manera d'honorar i agrair tot el llegat i la inspiració que ens va deixar", considera una de les principals exponents del fado actual. "Amália és una gran inspiració, no només per a mi, sinó per tants altres artistes portuguesos i molts altres artistes internacionals, així com per a tots els portuguesos. Com diria el gran António Variaçoes: tots tenim una Amàlia a la nostra veu".

El disc tindrà peces en què la veu tindrà l'acompanyament tradicional del fado (guitarra, guitarra portuguesa i baix), però també altres amb orquestra, sota la direcció i els arranjaments de Jacques Morelembaum, qui ja va produir el disc de Mariza Transparente (Warner, 2005). L'àlbum, gravat entre Lisboa i Rio de Janeiro, el conformaran deu peces del repertori d'Amália. Una, "Barco negro", ja l'havia cantat al seu primer treball internacional, Fado em Mim (Warner, 2001). Les altres les canta per primer cop: "Gaivota", "Estranha forma de vida", "Povo que lavas no rio", "Fado portugués"... i "Lágrima", de la qual ja se n'ha publicat un videoclip.

[youtub+ehttp://www.youtube.com/watch?v=NiEkEC-EdTo[/youtube]

Navega per les etiquetes

Amália RodriguesfadoMariza

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
c. Mallorca, 221, sobreàtic · 08008 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]